20 rikinger med 102 mrd. kroner på Oslo Børs

John Fredriksen er i en egen klasse.

RIKERE OG RIKERE: John Fredriksens Seadrill steg til all-time high fredag. Her med sin nære medarbeider Tor Olav Trøim
Foto. Nina Hansen / Dagbladet
RIKERE OG RIKERE: John Fredriksens Seadrill steg til all-time high fredag. Her med sin nære medarbeider Tor Olav Trøim Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Blant de 13 med milliardverdier på Oslo Børs var det bare Olav Thon og Bjørn Kjos som fikk en liten nedtur i forrige uke.

For de 11 andre pekte det pent oppover og aksjene deres steg til sammen med 2,45 milliarder kroner i verdi.

Fredriksen i egen klasse Aksjene til John Fredriksen på Oslo Børs steg med godt over en milliard kroner i verdi.

Godt hjulpet av Seadrill, som steg til ny all-time high fredag, sitter John Fredriksen da med aksjer på Oslo Børs for 44,3 milliarder kroner. Det er ny rekord for året og 9,1 milliarder kroner mer enn han hadde ved juletider.

Kjell Inge Røkke fikk også en liten revansj. Aksjene hans i Aker steg med 589 millioner kroner i verdi, men det er likevel 1,3 milliarder kroner mindre enn ved på starten av året.

Aksjene til Kristian Siem økte med 63 millioner kroner i verdi, men han er i samme situasjon som Røkke. Subsea 7 har for eksempel  falt nesten 19 prosent i år.

Bjørn Kjos er blitt 934 millioner kroner rikere i år, mens aksjene til Jacob Stolt-Nielsen er 930 millioner kroner mer verdt nå.

De rikeste De 13 med milliardverdier på Oslo Børs har da aksjer for 99,4 milliarder kroner, som tilsvarer 5,96 prosent av alle verdiene på Oslo Børs på til sammen 1.669 milliarder kroner.

De 20 rikeste på Oslo Børs, som HegnarOnline følger hver uke, har aksjer til en verdi av 102,8 milliarder kroner. Det utgjør 6,16 prosent av den samlede verdien av alle aksjene på børsen.

Så langt i år er oppgangen på Oslo Børs på 7,9 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 16,3 prosent.