Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20 sauer trolig tatt av ulv i Askim: - Et makabert syn

Ble tatt i går. 

SAU: 20 sauer er trolig tatt av ulv nord i Askim. Rovviltkontakt Jan Kåre Lie var sammen med to andre kolleger fra Statens naturoppsyn på stedet i går. Foto: Hans Runar Kojedal / Spydeberg kommune
SAU: 20 sauer er trolig tatt av ulv nord i Askim. Rovviltkontakt Jan Kåre Lie var sammen med to andre kolleger fra Statens naturoppsyn på stedet i går. Foto: Hans Runar Kojedal / Spydeberg kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Smaalenes Avis melder at 20 sauer trolig ble tatt av ulv i Askim torsdag.

- Det var et makabert syn å se alle de døde sauene, sier Rovviltkontakt Mats Finne i Statens naturoppsyn (SNO) til avisa.

Sauene ble funnet nord i Østfold-kommunen, og Finne ble sammen med to andre i SNO tilkalt i 18-tida i går kveld.

Antar det er ulv

Sauene var innenfor et gjerde da de ble tatt.

- Vi antar at det er ulv, men vi har ikke dokumentert det helt sikkert ennå. Vi kan ikke utelukke at det er en stor hund, men vi heller mot at det er ulv, sier Ida Glemminge, regionalt rovviltansvarlig i Oslo, Akershus og Østfold i Statens Naturoppsyn, til Dagbladet.

Glemminge sier at det ikke er uvanlig at så mange sauer blir tatt samtidig.

- Hvis ulv eller hund kommer seg inn i et område hvor sauer går inngjerda, vil de angripe mange flere enn ett dyr som regel. Det er vanlig, selv om det ikke skjer så ofte. I møte med store hundedyr og sau på innmarksbeite, vil skadene bli omfattende, sier Ida Glemminge.

Østfold-ulv

Dette er ikke første gang ulv har vært tema i Østfold. I slutten av april så Stavanger Oilers-profil og kommende Tyskland-proff Tommy Kristiansen (27) en ulv i hagen hjemme på Kurland i Sarpsborg.

- Jeg var jævla glad jeg ikke hadde sluppet bikkja løs uten bånd. Jeg visste ikke at det hadde vært noen ulver rundt omkring her i Sarpsborg, sa Kristiansen til Dagbladet den gang.

En annen gang i april, så 10 år gamle Live ulv på vei til skolen på Sofiemyr i Akershus.