BOMBET HOVEDSTADEN:  Hovedstaden Sana har blitt angrepet en rekke ganger av saudi-arabiske bombefly. Her fra et bombeangrep i april.(Xinhua/Polaris)
BOMBET HOVEDSTADEN: Hovedstaden Sana har blitt angrepet en rekke ganger av saudi-arabiske bombefly. Her fra et bombeangrep i april.(Xinhua/Polaris)Vis mer

- 20 sivile blant drepte i luftangrep i Jemen

Minst 44 mennesker er drept i luftangrep av den saudiledede koalisjonen mot landets militære hovedkvarter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 av de døde var sivile, ifølge helsepersonell.

Over hundre mennesker ble såret i angrepet i den jemenittiske hovedstaden, ifølge Saba. En helsearbeider sier til nyhetsbyrået AFP at det var 20 sivile blant de drepte.

En saudiledet koalisjon støttet av USA har siden 26. mars gjennomført jevnlige luftangrep mot Houthi-militsen i Jemen.

Innbyggere i Sana forteller om til sammen fire eksplosjoner i Jemens militære hovedkvarter, ifølge det houthi-kontrollerte nyhetsbyrået. Angrepene skal ha skjedd idet soldater alliert med den iranskstøttede houthi-militsen hadde samlet seg for å hente lønnene sine.

FN bekreftet tidligere denne uken at de har fått grønt lys for at nye fredssamtaler kan starte med partene i konflikten i Jemen. Samtalene skjer i Genève fra søndag 14. juni

Tidligere forsøk på fredsforhandlinger er blitt utsatt på grunn av protester fra Jemens eksilregjering. De ønsker at Houthi-opprørerne først skal forlate landets største byer og anerkjenne eksilpresidenten Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Houthiene på sin side har krevd at det må etableres en våpenhvile før samtalen kan starte.
(NTB)