20 skadd i eksplosjon i tyrkisk badeby

Bombe eksploderte. To turister skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det som ser ut til å være en bombeeksplosjon har skadd 20 mennesker i kystbyen Cesme i dag. En er kritisk skadd, opplyser nyhetsbyrået AP.

Blant de skadde er to turister. Ingen av dem er nordmenn.


Eksplosiver i søppelkasse

Eksplosivene var plassert i en brusflaske i en søppelbøtte nær en bank i sentrum av den populære turistbyen, som ligger ca 70 kilometer fra havnebyen Izmir. Ingen skal foreløpig ha påtatt seg ansvaret for eksplosjonen, og det er enda ikke klart om skadene er alvorlige, melder AP.

Bombeeksperter har nå stengt av området.

Ingen opplysninger om nordmenn

UD opplyser at ingen nordmenn er skadet.

- Vi har fått bekreftet at ingen nordmenn er skadet. Gjennom konsulen i Ismir har vi vært i kontakt med politiet i Cesme. De har forklart at i alt 18 personer er skadd. Blant dem er en brite, en ungarer, en russer og resten tyrkere, sier UDs pressevakt Anne Kjersti Shaw til Dagbladet.no.

Ifølge nyhetsbyrået har kurdiske opprørere, islamister og militante venstraradikale vært kjent for å plante bomber i søppelkasser.

I april ble en politimann drept og to skadd i en bombeeksplosjon i byen Kusadasi. Kurdisk gerilja har påtatt seg ansvaret.

Har truet turistindustrien

Geriljaen tilknyttet partiet PKK har kjempet mot militæret i en konflikt som har drept flere enn 37 000 i sørøstlige deler av Tyrkia siden 1984. Geriljagruppen er ansett som en terrororganisasjon av USA og EU. Volden har økt i løpet av det siste året, da opprørende erklærte at våpenhvilen var slutt. Geriljaen har truet med terroraksjoner mot andre deler av landet og mot turistindustrien.