20 TV 2-damer lærer å forsvare seg

- Jeg føler meg mye tryggere enn før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I kjølvannet av en rekke voldsepisoder i Oslo, bestemte TV 2-frilanser Johnny Brenna seg for å holde selvforsvarskurs for sine medarbeidere i kanalen. Brenna er instruktør i Krav Maga og en erfaren kampsportinstruktør.

I disse dager er 26 TV 2-ansatte i ferd med å avslutte et kurs i selvforsvar. 20 av dem er kvinner.

- Mange av disse jobber turnus og føler seg utrygge ved å bevege seg i Oslo sentrum på natten eller sent om kvelden. Pågangen var stor da jeg annonserte kurset, særlig fra jentene, og det er kanskje de som trenger det mest, sier Brenna til Dagbladet.no.

Tirsdag fulgte vi mediefolkene på kursets nest siste gang. Denne gangen skulle de blant annet lære å håndtere et angrep gjort med håndvåpen.

Reporter Tone Spieler er en av dem som ved flere anledninger har opplevd voldsrelaterte episoder i sentrum av hovedstaden. Sist torsdag forrige uke da hun var på vei på nattevakt i TV 2s lokaler på Karl Johan.

- Jeg var nesten helt ved inngangen da en mann kom opp til meg og gjorde truende bevegelser. Akkurat som han skulle til å slå. Han var tydelig ute etter penger, men jeg forholdt meg rolig og det hele endte godt. Heldigvis, sier reporteren, som ikke er i tvil om at selvforsvarskurset har gjort at hun føler hun har mer å stille opp med om noe lignende skulle skje igjen.

- Etter bare tre ganger her føler jeg meg faktisk mye tryggere når jeg må ferdes ute seint, sier hun.

Se TV 2-damene lære å forsvare seg i videoen over!

20 TV 2-damer lærer å forsvare seg
TRYGGERE OG TØFFERE: Camilla Wold Knudsen (t.v.) og Lena Vikøren mener selvforsvarskurset gjør dem tryggere.