20 utenlandske personer ikke villige til å oppgi identitet funnet i ei rønne i Bergen

Flere prøvde først å rømme fra politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ved Hordaland politidistrikt fikk en melding klokken 19.30 lørdag om et innbrudd i Kalfarveien i Bergen.

Denne meldingen førte til at politiet fant 20 personer som hadde tatt ulovlig opphold i ei antatt ubebodd rønne i samme gate. Personene ville heller ikke oppgi identitet.

- En mann hadde observert to personer med utenlandsk opprinnelse utseendemessig inne i en bygning i Kalfarveien. De forsvant fort fra stedet, og hadde tatt med seg noen gjenstander, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Jan Steimler til Dagbladet.

Mens innbruddet var gjort i et hus i Kalfarveien, ble det gjort et annet oppsiktsvekkende funn i ei rønne av et hus litt lenger nedi gata, ifølge politiet. 20 personer med utenlandsk opprinnelse ble funnet.

- Vi fikk kjapt mange enheter på stedet, og fikk omringet området. Det eneste stedet de to personene kunne klart å gjemme seg, var huset som senere viste seg å inneholde cirka 20 personer, sier Steimler, som sier at funnet var helt uventet.

- Flere av dem prøvde å stikke av da vi tok oss inn i huset, men vi hadde omringet huset, så på utsiden møtte de kun politi, sier Steimler, som kan fortelle at personene er innbrakt til avhør på politistasjonen i Bergen.

- Vi innbringer alle disse fordi de ikke har vært villige til å oppgi navn. Jeg kan ennå ikke svare på om de oppholder seg i landet ulovlig. Vi sjekker nå identiteten til alle, og tar fingeravtrykk, sier Steimler.

- Vi prøver også å finne ut om de to mennene som begikk innbruddet lenger ned i gata, er blant de 20 personene, sier Steimler, som kan melde om at politiet ikke har funnet tyvegodset.