200 000 funnet på do

Ukjent giver legger ut pengergaver på herretoaletter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En svært spesiell sak har de siste ukene skapt stort oppstyr i Japan. En rekke menn har nemlig funnet pakker med penger på offentlige toaletter, til sammen fire millioner yen – eller nesten 200 000 kroner, melder Reuters og AP.

Hver av pakkene, som er utplassert på herretoaletter i offentlige bygninger, inneholder 10 000 yen-sedler (nærmere 500 kroner) som er innrullet i japansk washi-papir, samt et håndskrevet brev som sier «Vennligst bruk disse pengene til å oppdra deg selv» og «Én per person».

Nå går japanerne mann av huse i jakten på flere toalettpakker.

Hvem som står bak de rause pengegavene, er så langt et stort mysterium, det samme er motivet for å dele ut pengesummer til totalt ukjente mennesker.

Noen samvittighetsfulle finnere har levert pengene til politiet.

– Det første jeg tenkte, var at noen hadde glemt dem, og at jeg måtte melde fra så fort som mulig, sier en funksjonær som fant sin pakke i regjeringsbygningen i Saitama-prefekturet (japansk «delstat», journ.anm.).

I tilfelle ingen gjør krav på pengene innen seks måneder, tilfaller de finneren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer