200 000 unge har psykiske plager

Mest utbredt lidelse blant unge er angst og depresjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rundt 200.000 unge har psykiske plager. Mest utbredt lidelse blant unge er angst og depresjon, ifølge Helsedirektoratet.

Nå har helsemyndighetene i tre uker hatt gående en ungdomskampanje om psykisk helse. Responsen har vært enorm, faktisk over all forventning, opplyser divisjonsdirektør Ellinor F. Major til NTB.

140.000 unike brukere har nå besøkt kampanjenettstedet psykisk.no. Det har vært over en halv million sidevisninger. 40 prosent flere spørsmål enn vanlig har kommet inn til psykologene på svartjenesten Klara Klok og 2.700 har meldt seg inn i Facebook-gruppen «Jeg vil være en venn».

Stabilt

Major opplyser at antall unge med psykiske lidelser har holdt seg relativt stabilt de siste årene. Tall fra Folkehelseinstituttet viser at mellom 15 og 20 prosent av de unge har slike plager.

- Men med økt åpenhet om psykiske plager kan det virke som om flere enn før har psykiske plager. Vi mener det er bra at dette kommer til overflaten gjennom åpenhet, sier divisjonsdirektøren.

Spesielt i ungdomsårene er det vanlig at livet er preget av store svingninger. For de unge er det ikke uvanlig å reagere med angst og depresjon når de utsettes for påkjenninger. Ikke sjelden kan det dreie seg om noe så tilsynelatende «hverdagslig» som kjærlighetssorg, men det kan også være problemer i hjemmet, på skolen eller med venner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer