FOR SENT: Sikkerhetsvakter står utplassert utenfor banklokalet, som er under ombygging. Hvor mye som ble stjålet i helga vil ikke bli klart før om en god stund. Foto: AFP/JOEL SAGET
FOR SENT: Sikkerhetsvakter står utplassert utenfor banklokalet, som er under ombygging. Hvor mye som ble stjålet i helga vil ikke bli klart før om en god stund. Foto: AFP/JOEL SAGETVis mer

200 bankbokser tømt i eventyr- kupp mot fransk storbank

Tyvene boltret seg fritt i hvelvet i ni lukrative timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Verdien av kuppet er ikke kjent, men innbruddstyvene tømte nesten 200 bankbokser i hvelvet i Credit Lyonnais-filialen like ved operahuset i Paris.

Banden overmannet og bandt sikkerhetsvakta og gravde seg gjennom flere bankhvelv - før de i ro og mak kunne bruke flere timer på å åpne bankboksene.

Ifølge BBC kom tyvene via kjelleren i nabobygget, der de tok seg gjennom 80 cm tykke vegger - ved å svi seg rett igjennom.

BrannTyvene hadde bankhvelvet for seg selv fra klokka ti lørdag kveld, ble der hele natta og forsvant klokka 07 søndag morges, ifølge politiet.

Da de rømte satte tyvene åstedet i brann - noe som iverksatte brannvarslingssystemet hvorpå sprinkleranlegget sørget for å dynke åstedet i vann.

Det vil ifølge politiet bli svært vanskelig å fastslå hvor mye som var borte, av den enkle grunn at det bare er bankboksenes eiere - privatpersoner - som vet hvor mye som er i hver boks.

190 millionerVerdien av innholdet i hver av de 200 boksene må slås sammen før politiet har et estimat over hva slags verdier som virkelig er blitt borte.

Det er likevel trolig snakk om svært store verdier.

Franske medier sammenligner helgas ran med den såkalte Spaggiari-affæren i 1976, da storraneren Albert Spaggiari og gjengen hans brøt seg inn i en bank i Nice der de ifølge NTB tilbrakte to døgn.

Ranerne kom seg unna med verdier for over 190 millioner kroner.