Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

200 demonstranter arrestert i Egypt

Myndighetene varsler at alle som deltar i demonstrasjoner, vil bli pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opp mot 200 demonstranter har blitt arrestert etter de Tunisia-inspirerte opptøyene som startet tirsdag kveld.

Myndighetene sier flere personer vil bli pågrepet, og de går nå gjennom videobilder som er tatt under demonstrasjonene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Fire døde En politimann og to demonstranter ble drept i opptøyene etter å ha blitt beskutt med plastkuler, mens en politimann døde etter å ha blitt truffet i hodet av en stein.

En fjerde demonstrant døde på sykehus onsdag som følge av skadene han pådro seg under demonstrasjonen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Tirsdag kveld ble det demonstrert i minst 15 byer i Egypt, og opptøyene regnes som de verste siden 1977.

Pågriper alle som demonstrerer Det var onsdag morgen rapporter om at det var forholdsvis rolig i Kairo, men det er forventet nye demonstrasjoner.

Myndighetene har imidlertid gått hardt ut og forbyr nå alle former for demonstrasjoner og offentlig samlinger, melder BBC. Personer som deltar i slike aktiviteter vil bli arrestert og tiltalt, opplyser det egyptiske innenriksdepartementet.

Det er satt inn mellom 20.000 til 30.000 politifolk for å håndtere situasjonen.

SAMMENSTØT:  Det var tirsdag kraftige sammenstøt mellom demonstranter og politi i Egypt. Demonstrantene krever at den egyptiske presidenten Hosni Mubarak går av. Foto: AFP PHOTO/MOHAMMED ABED
SAMMENSTØT: Det var tirsdag kraftige sammenstøt mellom demonstranter og politi i Egypt. Demonstrantene krever at den egyptiske presidenten Hosni Mubarak går av. Foto: AFP PHOTO/MOHAMMED ABED Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling