200 døde i fryktelig regnvær

Vannmassene river med seg mennesker og biler i Bombay i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Redningsmannskapet kjemper desperat for å redde mennesker fra drukningsdøden. De reparerer ødelagte kommunikasjonslinjer og tar seg av dusinvis av lik etter et rekordstort regnvær i Bombay i India, melder Associated Press.

Dramatisk

Minst 83 mennesker skal ha blitt drept etter at vegger falt sammen, druknet i biler og dødd av elektrosjokk etter at høyspentledninger ramlet ned i vannet. Telefonnettverket kollapset, motorveier ble sperret av gjenstander og byens travle flyplasser ble stengt.

- Aldri før i Bombays historie har dette skjedd, sier politisjef A.N Roy til AP og fortsetter:

- Vår førsteprioritet er å redde mennesker som er fanget i vannmassene.

Frykter flere drepte

Omtrent 200 mennesker skal ha omkommet i vannmengdene, og ytterligere 100 fryktes døde, har en talsmann for redningsmannskapet uttalt.

Nesten én meter nedbør skal ha falt over Bombay på bare få timer tirsdag kveld. Nærmere 150 000 mennesker stod fast på jernbanestasjoner byen rundt. De ble omringet av vannmassene som dro med seg gjenstander og lik.

Blir historie

Den verste regnværsdagen noensinne i India har allerede satt dype spor og krevd flere hundre menneskeliv. I følge R.V Sharma, leder for meteorologiske institutt i Bombay, sier at de fleste steder i Bombay ikke mottar slikt regn tilsammen i løpet av år. Derfor er dette det største regnfallet noensinne i Indias historie.

Landets offisielle nedbørrekord ble satt 12. juli 1910 i byen Cherrapunji, et av verdens mest regnfulle steder, nordøst i India. Da kom det 83,82 centimeter på ett døgn.

STRANDET TOG Et tog ligger innesperret i vannmassene som veltet over Bombay i India onsdag i det verste regnværet noensinne i landets historie. Kommunikasjonslinjene kollapset, flyplassene ble stengt og flere hundre mistet livet. Det regner fortsatt i store mengder.
SOVER Strandede busspassasjerer sover mens de venter på at vannet skal trekke seg tilbake fra veiene. Over 200 mennesker har dødd i det grufulle regnværet.
FOLKEHAV Tusenvis av mennesker tar seg fram i vannmassene.