200 døde i hetebølge

Opp mot 50 grader i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Varmen har tatt livet av nær 200 mennesker i India, melder CNN.

Myndighetene i landet opplyser at den østlige staten, Orissa, har blitt hardest rammet med 75 bekreftet omkomne de siste seks ukene. De høye temperaturene skal fortsette de neste dagene, men CNN melder at uoffisielle kilder mener det reelle dødstallet er 300.

I helga har temperaturene vært over 40 grader i Talcher og naboprivinsen Andhra Pradesh. Lokale myndigheter sier at over 50 har mistet livet i hetebølgen den siste måneden, mens uoffisielle meldinger går ut på at dødstallene er over 200 også i denne provinsen.

- Dette er en av de varmeste sommeren i Uttar Pradesh de siste 100 årene, sier R. K. Verma, sjefen for værobservasjonene i Luchnow til nyhetsbyrået Reuters.

Hetebølgen blir ikke bedre av at det er strømkrise i området. I flere byer er de uten strøm i åtte timer i strekk, mens de på bygda ikke får strøm mer enn 8-10 timer i døgnet.

De som nå dør i hetebølgen er fattige tiggere, barn og eldre. Regnværet som skulle ha kommet tidlig i juni har latt vente på seg, men meteorologene sier nå at det kan se ut til å at det kommer i løpet av noen dager.

200 døde i hetebølge
Under tak: Indiske arbeidere søker ly i skyggen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer