Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

200 døde i oljesmell

Ny katastrofe i Nigeria da folk tappet av oljeledning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To hundre personer fryktes omkommet etter en voldsom eksplosjon i en oljerørledning i Nigeria i dag. Det lakk raffinert olje fra ledningen, og eksplosjonen skjedde da innbyggere i landsbyen Ialdo, 40 kilometer øst for Lagos, forsynte seg med bøtter og spann.


Slike ulykker der publikum forsyner seg fra de eksplosive lekkasjeområdene, har skjedd en rekke ganger i Nigeria, som er Afrikas ledende oljeprodusent.

Den aller verste enkeltulykken skjedde for åtte år siden, da mer enn 1.000 mennesker omkom i en eksplosjon.

- Det er en stor brann i området og mange omkomne, sier en talskvinne for Røde Kors, i følge nyhetsbyrået AP.

Det er nigeriansk tv som anslår antall døde til om lag 200 mennesker.

REPRISE: Fra en av de tidligere alvorlige eksplosjonene ved de nigerianske oljeledningene - nær Lagos i 2004. Minst 15 mennesker omkom da.
EKSPLOSIVT En vanlig situasjon, som har utløst flere store ulykker i Nigeria: folk samler lekkasjer fra oljeledninger, her bensin.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling