- 200 drept i eksplosjoner i Kina

En serie eksplosjoner rystet boligområder i ulike deler av byen Shijiazhuang i Nord-Kina i går. Opp mot 200 mennesker skal være drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Senter for menneskerettigheter og demokrati i Kina, som holder til i Hongkong. Senteret er vanligvis de første til å gi opplysninger om uroligheter i Kina, og stort sett pålitelige.

Ifølge det offisielle nyhetsbyrået mistet 18 mennesker livet. Byrået var svært ordknapp i sin omtale. Lokalavisene skriver imidlertid at antall døde er mye høyere.

Den kraftigste eksplosjonen ødela en bygning som var boliger for arbeidere på en bomullsfabrikk. En mann i nabolaget anslo at det bodde 35 familier der.

En menneskerettsgruppe i Hongkong anslo at det bodde 150 mennesker i blokka.

Det ble ikke sagt noe om årsaken til eksplosjonene, som skjedde omtrent samtidig. Ryktene går om at det var oppsagte arbeidere som ville hevne seg, men hvorfor de skulle sprenge arbeidskamerater og deres familier i lufta, sies det ingenting om.

(NTB)

DREPT:  200 mennesker har mistet livet i eksplosjoner i Kina. Her bærer soldater bort ett av ofrene.Foto: SCANPIX/REUTERS
DREPT: 200 mennesker har mistet livet i eksplosjoner i Kina. Her bærer soldater bort ett av ofrene.Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
DREPT: 200 mennesker har mistet livet i eksplosjoner i Kina. Her bærer soldater bort ett av ofrene.Foto: SCANPIX/REUTERS