Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

200 dyr brant inne

TROMSØ (NTB): Over 200 sauer og griser døde da en fjøs brant ned til grunnen i Andersdal utenfor Tromsø i går kveld. Ni sauer ble reddet ut, men bonde Rolf Myrvang måtte se at også den nye driftsbygningen gikk med i dyretragedien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Myrvang selv som oppdaget brannen ved 20-tida i går kveld. Vannet var blitt borte på gården, og gårdbrukeren hadde vært hos naboen for å skaffe vann.

  - Da jeg kom tilbake, så jeg at det var røykfylt i fjøset. Jeg åpnet døra i en av avdelingene, men kom ikke inn fordi det var for mye røyk. Da jeg åpnet neste dør, eksploderte det innenfor i flammer, forteller Myrvang til Bladet Tromsø.

Reddet ni sauer

I den farlige situasjonen klarte han å redde ni sauer ut gjennom en rømningsdør. De øvrige 118 sauene ble flammenes rov. En gris kom seg ut, men måtte avlives. 90 griser brant inne.

  Brannvesenet brukte en drøy halvtime til gården i Andersdal etter at de fikk melding om brannen klokka 20.12. Da var det var lite de kunne gjøre.

  - Det var nedbrent da vi kom. Alt vi kunne gjøre var å sørge for en kontrollert nedbrenning, sier slokningsleder Halvard Olsen til Nordlys.

  Han har ingen formening om brannårsaken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!