200 HV-soldater inn i leteaksjon

Til sammen 300 personer, og tre helikoptre leter i øyeblikket etter jenta som er savnet ved Fyresdal i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store letemannskaper har lett uavbrutt etter tiåringen siden hun kom bort fra familien sin under en tur i et fjellområde ved Hovassvarden i Fyresdal i Telemark i 12-tida i går formiddag.

Nå settes også over 200 Heimevernsoldater inn i søket etter jenta.

- Vi sender inn alt tilgjengelig mannskap. Til sammen har vi over 300 mennesker i området, sier operasjonsleder Bernt Ingebrigtsen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Utvidet leteområdet

I morgentimene i dag ble søket trappet opp, og leteområdet utvidet. I formiddag ble ytterligere 30 letemannskaper satt inn for å lete etter jenta.

- Vi satser maksimalt på på finne jenta, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.no.

Mannskaper fra politiet, Røde Kors, Sivilforsvaret, Heimevernet og Norsk Folkehjelp deltar nå i leteaksjonen - i tillegg til ni hundeekvipasjer og tre helikoptre. Det letes i et område over flere kilometer.

Vanskelig terreng

Letingen etter tiåringen pågikk i hele natt uten resultater. Heller ikke søk med varmesøkende kamera fra helikopter kunne sette letemannskapene på sporet av tiåringen.

Fjellområdet der jenta kom bort ligger på omtrent 1000 meters høyde. Terrenget er et kupert fjellterreng med skog og myr, og det skal være tre-fire timers gange unna nærmeste bilvei. Ifølge politiet finnes det mange fjellskrenter og vann i området.

- Det er et vanskelig område å lete i, sier operasjonsleder Bernt Ingebrigtsen til Dagbladet.no.

Ifølge letemannskapene er det relativt kaldt i leteområdet. Klokka 07.30 i dag tidlig var temperaturen nede i seks grader, og det er i tillegg en del vind.

Mistet kontakt

Jenta kom bort under en tur sammen med storebroren hennes på 13 år, og faren og en arbeidskamerat av ham. Turfølget på fire var på hyttetur i Hovassvarden, og de skal være delvis kjente i turområdet.

I går formiddag gikk de fra hytta, og høyere opp i fjellet. På turen opp mistet de kontakten med jenta. Etter selv å ha lett i over to timer etter tiåringen, tilkalte de politiet. Fra området der jenta forsvant og ned til hytta skal det være rundt 45 minutters gange.

Politiet opplyser at jenta er iført en hvit t-skjorte og ei rød joggebukse.