Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

200 innbyggere isolert på nytt etter stenging av tunnel

Nok en gang måtte Falkenbergtunnelen i Hasvik kommune i Finnmark stenges mandag kveld, og nok en gang rammer det 200 innbyggere i bygda Sørvær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tunnelen ligger mellom bygdene Sørvær og Breivikbotn i Hasvik, og 21. desember gikk det et steinras inne i tunnelen. Siden da har tunnelen blitt stengt flere ganger på grunn av rehabiliteringsarbeid, og hver gang har det rammet innbyggerne i Sørvær. Etter nye steinras og den påfølgende stengingen mandag kveld, vil tunnelen trolig holdes stengt resten av uka, melder NRK.

- Steinskredet før jul førte til et overheng som vi nå prøver å ta ned. Vi prøvde å sprenge det ned forrige uke, men vi fikk ikke ned alt. Så den jobben må vi fortsette med, sier Tor Inge Hellander, prosjektleder for Statens vegvesen i Vest-Finnmark.

Sørvær-samfunnet leverer fisk for en million kroner hver dag, men må i mellomtiden finne andre måter å transportere fisken på. Kommunen er også i dialog med fylkeskommunen om båttransport for passasjerer.

- Jeg får stadig telefoner og andre tilbakemeldinger fra næringslivet og innbyggerne. Sørvær-samfunnet begynner å bli slitent nå. Denne situasjonen har vart siden 21. desember. Det gjør noe med samfunnet, sier Hasvik-ordfører Eva D. Husby.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!