200 kinesiske flygere løy om erfaringen

Halvparten var ansatt i dødsulykkeselskaper.

DØDSKRASJ: Et passasjerfly fra Henen Airlines slapp opp for rullebane og krasjet ved Yichun nordøst i Kina 25. august. 42 døde, og 44 ble skadd. Henan er blant flyselskapene som har ansatt flygere med forfalskede dokumenter. Foto: AP/SCANPIX
DØDSKRASJ: Et passasjerfly fra Henen Airlines slapp opp for rullebane og krasjet ved Yichun nordøst i Kina 25. august. 42 døde, og 44 ble skadd. Henan er blant flyselskapene som har ansatt flygere med forfalskede dokumenter. Foto: AP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 200 kinesiske passasjerflypiloter løy om kvalifikasjonene sine, blant annet antall flytimer, i søkeprosessen. Det kommer fram etter en gransking det kinesiske sivile luftfartsverket (CAAC) har gjennomført, skriver BBC News.

Halvparten av de avslørte flygerne jobbet for et flyselskap som nylig har vært innblandet i ulykker med dødelig utfall.

Krasj Et av selskapene, Henan Airlines, eide flyet som i forrige måned krasjet nordøst i landet. 42 mennesker døde, og 44 overlevde, etter at flyet slapp opp for rullebane.

Nå går alarmen, og kinesiske myndigheter går gjennom dokumentasjonen for samtlige kommersielle flygere i landet. Flygerne som ble tatt i kontrollen, må gjennom ny opplæring og testing. Likevel innrømmer CAAC at de ikke kan være sikre på å ha luket ut alle juksemakerne.

Flere av dem som er tatt, skal være flygere med fartstid i luftforsvaret.

Over 11 000 Flyindustrien i Kina er i sterk vekst, og per i dag er over 11 000 piloter på vingene i kinesiske passasjerfly.

CAAC fortsetter sine undersøkelser, og utvider etterforskningen til også å omfatte bakkemannskap, flygeledere og instruktører.