Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

200 lik funnet i kjellere utenfor Damaskus

Rapporter melder om at flere er blitt henrettet.

Blodige kamper: Opposisjonsstyrkene melder om at 200 lik er funnet i byen Daraya utenfor Damaskus. Her fra kamper tidligere i år. Foto: AP Photo/Local Coordination Committees in Syria.
Blodige kamper: Opposisjonsstyrkene melder om at 200 lik er funnet i byen Daraya utenfor Damaskus. Her fra kamper tidligere i år. Foto: AP Photo/Local Coordination Committees in Syria. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske opposisjonsaktivister sier at det er funnet svært mange lik i en by i nærheten av Damaskus, og anklager regjeringsstyrkene for massakren.

I følge ubekrefta rapporter er rundt 200 lik blitt funnet i hus og kjellere i byen Darayya. Flere av drapene skal ha vært rene henrettelser.

Syrisk statsfjernsyn har meldt om at Darayya er blitt "renset for terrorister", uten at de kommenterer aktivistenes påstander, i følge BBC.

La ut videoer Aktivister skal også ha lagt ut flere videoer på internett. Disse viser rader med lik pakket inn i laken, melder Reuters.

I disse videoene ser de fleste drepte ut til å være unge menn, men i en av videoene ser man flere barn. Disse ser ut til å være skutt i hodet.

Det er ikke mulig å få bekreftet disse opplysningene, på grunn av restriksjoner for ikke-statlig media i Syria.

Darayya, som er en sunnimuslimsk by, opplevde tre dager med bombing, før regjeringsstyrkene angrep fredag.

Lørdag skal være den blodigste dagen siden kampene i Syria startet i mars 2011, med mer enn 400 drepte landet over.

Flere massedrap Lokale aktivister sier at det har vært flere tilfeller av denne typen massedrap de siste månedene. Organisasjonen Human Rights Watch sier i følge BBC at dette ikke er noe nytt, men at det nå skjer flere steder i landet, og at det skjer oftere.

I følge FN skal begge sider i konflikten være ansvarlig for massakre, men regjeringsstyrkene er ansvarlig for langt flere liv enn opposisjonen.

Flere pressebyråer har publisert bilder av massegraver i Daraya. Disse har Dagbladet valgt å ikke publisere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media