200 luksushytter til salgs over 5 millioner

Det hoper seg opp med luksushytter til salgs langs sjøen.

IDYLLISK: Nå er det ekstra mange hytter å velge i langs sjøen. Foto: Anders Martinsen
IDYLLISK: Nå er det ekstra mange hytter å velge i langs sjøen. Foto: Anders MartinsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Dårlig vær og billige ferieboliger i Spania har skapt et berg av luksushytter for salg, skriver Finansavisen i dag.

- Det er ingen tvil om at det er mange fritidseiendommer ute for salg. Det gir kjøperne en god posisjon og fin mulighet til å gjøre gode kjøp, sier sørlandsmegler Gustav Sædberg til avisen.

Han er positiv til tross for et negativt bakteppe og mener at forklaringen på at det er så mange hytter og landsted til salgs ved sjøen er at markedet er blitt rammet av den kalde våren.

- Ting har tatt tid, ser det ut til, men vi får se hva de neste månedene bringer. Vi har både juli, august og september igjen som salgsmåneder før vi kan konkludere, sier Sædberg.

Finansavisen gjennomgang av fritidseiendommene som nå er til salgs på finn.no viser at det er 40 eiendommer til salgs i prisklassen fra 12 millioner kroner og oppover.

Gaupholmen i Brekkestø skiller seg ut med en prislapp på hele 60 millioner kroner.

I prisklassen over 5 millioner kroner, er det hele 200 eiendommer å velge blant.

Kjøpers marked Adm. dir. Christian Vammervold Dreyer i EFF uttalte i juni at det helt klart er et kjøpers marked ved sjøen.

- Å finne drømmehytta med alle fasilitetene du leter etter er enklere enn på lenge. Det sies at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær. Men i hyttemarkedet ved sjøen er faktisk dårlig vær en hard realitet, sa han.

I juni la Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) og Finn.no frem sin årlige analyse av markedet for fritidsboliger ved sjøen. Den viste at markedet er tregt.

Analysen viste også at gjennomsnittlig salgspris for fritidsboliger ved sjøen så langt i år hadde falt 6,0 prosent fra samme periode i fjor.

VELG OG VRAK: Christian Vammervold Dreyer i EFF ser at det nå er kjøpers marked ved sjøen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VELG OG VRAK: Christian Vammervold Dreyer i EFF ser at det nå er kjøpers marked ved sjøen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer