200 millarder forsvunnet fra Oslo Børs

Falt 3,5 prosent i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo børs pekte rett ned etter åpningen klokka 10 i dag og var på det meste ned 3,5 prosentpoeng. Rett før kloka 12 hadde askjekursene tatt seg noe opp igjen, men viser fremdeles 2,73 prosentpoeng.

Hittil i oktober har Oslo Børs falt 15 prosent.

- Det tilsvarer verdier for rundt 200 milliarder kroner, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til Dagbladet.no.

Han legger til at de siste to og et halvt årene har verdiene på Oslo Børs steget 7-800 milliarder kroner.

- Så det svinger, sier Olsen.

I dag er det en del små oljeselskaper som faller mest i prosent, mens de store oljeselskapene Hydro og Statoil påvirker indeksen mest. De er ned to prosent begge to idag.

- Men det er et bredt fall. Olje, tradisjonell industri, finans og teknologi faller. Det er bare to selskaper i pluss i dag akkurat nå, sier Olsen til Dagbladet.no klokka 12 i dag.

Også i resten av Europa er det røde tall på børsene.

- Nå fikk oljeaksjene gjennomgå veldig i USA i går, og den sektoren har falt veldig i Europa også. Det norske markedet er mer eksponert i olje enn de andre markedene. Dette er på godt og vondt, sier Olsen.

Han legger til at det er oljen som i stor grad har drevet Oslo Børs opp de siste årene.

Et fat olje har bare falt fra rundt 70 til 59-60 dollar, og oljeprisen er fremdeles historisk høy.

- Du må ikke glemme den psykologiske effekten. Det er mange årsaker til fallet, men det er nok en del som blir litt nervøse, sier Tor Arne Olsen.

<B>PENGENE FORSVINNER:</B> Børsras.