JOBBKUTT: Tøffe tider gjør at Hurtigruten kutter stillinger.  Foto: Scanpix
JOBBKUTT: Tøffe tider gjør at Hurtigruten kutter stillinger. Foto: ScanpixVis mer

200 mister jobben i Hurtigruten

Kutter kostnader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hurtigruten ASA må redusere kostnadene betydelig i 2009, og varsler en reduksjon av de årlige kostnadene på 35 prosent. Det betyr at rundt 200 ansatte vil miste jobben.

Det er det dårlige resultatet etter tredje kvartal som fører til at Hurtigruten ASA nå varsler kraftige kostnadskutt til neste år.

Hittil i år har Hurtigruten ASA et resultat før skatt på minus 119,5 millioner kroner, mot 87,5 millioner kroner på plussiden i samme periode i 2007. Det viser tallene etter tredje kvartal, som ble lagt fram onsdag.

Redusere utgifter

Selskapet må derfor redusere kraftig på utgiftene, og satser på å redusere de årlige kostnadene til salg og administrasjon med til sammen 150 millioner kroner innen utgangen av 2009.

«Dette tilsvarer en reduksjon på cirka 35 prosent, og vil føre til at antallet ansatte reduseres med rundt 200», skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

I høst har Hurtigruten ASA solgt sin ferje- og hurtigbåtvirksomhet, samt sin eierandel i Nor-Cargo UK. Arbeidet med å selge ut flere virksomheter for å bedre likviditeten vil fortsette i 2009.

Dårlige kvartalstall

Hurtigruten ASA hadde et resultat før skatt på 45,9 millioner kroner i tredje kvartal i år. Dette er en kraftig nedgang fra tilsvarende periode i fjor, da resultatet endte på 136,8 millioner kroner.

I hovedsak skyldes nedgangen lavere passasjertall i sommersesongen og store kostnadsøkninger, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Salgsinntektene gikk ned fra 944 millioner kroner i tredje kvartal i fjor til 887 millioner kroner i samme periode i år.

Driftsresultatet endte på 121,9 millioner kroner i tredje kvartal, også det en nedgang sammenlignet med fjorårets tredje kvartal, da driftsresultatet var på 185,9 millioner kroner.

(NTB)