Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

200 mister jobben i Norske Skog

Stenger papirmaskin på Follum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norske Skog stenger en av tre papirmaskiner på Follum. Det melder NRK. Dette betyer at 200 personer mister jobben.

Styret i Norske Skog slutter seg dermed til ledelsens spareforslag. Samtidig går styret inn for å stenge fabrikker i Tsjekkia og Korea.

Reduksjonen i kapasitet tilsvarer 450 tonn papir årlig og utgjør om lag 7 prosent av Norske Skogs kapasitet på verdensbasis.

- For å bidra til en mer kostnadseffektiv drift i Norske Skog vil vi stenge ulønnsom kapasitet, sier kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie til NTB.

Styret satt i møte i til sammen ti timer før de ble enige om konsernets framtid.

- Dette er en stor, tung og vanskelig sak, med forskjellige oppfatninger om hva som er riktig. Nå er det om å gjøre å gi styret den tiden det trenger, sa kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i Norske Skog da han meddelte pressen at styrets avgjørelse kommer senere enn først antatt, skriver NTB.

Et stadig svakere marked har resultert i midlertidig produksjonsstans ved flere av Norske Skogs anlegg de siste årene. Produksjonskapasiteten utnyttes derfor ikke effektivt. Samtidig har den vedvarende overkapasiteten bidratt til en svak prisutvikling for selskapets produkter.
I alt 450 000 tonn produksjonskapasitet foreslås stengt. Dette utgjør om lag syv prosent av selskapets samlede produksjonskapasitet globalt, skriver Norske Skog i en
pressemelding.

Bedriftsforsamlingen vil gjøre vedtak i saken på sitt møte neste onsdag.

Investor Petter Stordalen er alt annet enn fornøyd med styrets beslutning i kveld.

STENGES: Papirmaskinen på Follum. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
STENGES: Papirmaskinen på Follum. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Vis mer


- Dette er en dårlig og helt feilaktig beslutning. Styret viderefører den linjen som førte til nedleggelse av Union i Skien. Dette går i helt feil retning, sier Stordalen til NTB.

Sammen med Øystein Stray Spetalen og Ove Gusevik eier han i underkant av seks prosent av aksjene gjennom selskapet Unionen.

image: 200 mister jobben i Norske Skog
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media