10 000 SJØMENN KAN FØLGE ETTER: I går fikk nærmere 200 matroser, ansatt i det kanadiske rederiselskapet Teekay, beskjed om at de mister jobben. Norsk Sjømannsforbund frykter at 10 000 jobber i Nordsjøen kan være i fare. Båten på bildet tilhører ikke Teekay. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
10 000 SJØMENN KAN FØLGE ETTER: I går fikk nærmere 200 matroser, ansatt i det kanadiske rederiselskapet Teekay, beskjed om at de mister jobben. Norsk Sjømannsforbund frykter at 10 000 jobber i Nordsjøen kan være i fare. Båten på bildet tilhører ikke Teekay. Illustrasjonsfoto: SCANPIXVis mer

200 norske sjøfolk fjernet

Rederi innfører filippinsk mannskap i Nordsjøen. 10 000 norske jobber i faresonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 198 norske sjømenn som jobber på norsk sokkel i Nordsjøen mister nå jobben, som følge av at det kanadiske rederiet Teekay flagger ut og bytter ut mannskapet med filippinske sjømenn.

Ytterligere 10 000 arbeidsplasser på norsk sokkel står i fare, ifølge Norske Sjømannsforbund.

- Sosial dumping av verste sort, sier forbundets nestleder Johnny Hansen til Dagbladet.no.

Forbannet
Rune Halvorsen jobber som matros på et av skipene til Teekay, som frakter olje i Nordsjøen.

Han fikk vite om oppsigelsen i en skriftlig melding i dag tidlig, der det sto at offiserene fikk bli, og mannskapet skulle gå.

- Jeg er fly forbannet, spesielt over at det har vært hemmelighetskremmeri rundt dette, sier han til Dagbladet.no.

Han hadde håpet å få bli i bedriften, som han ikke har vært ansatt i lenge.

- Dette føles jævlig, jeg kan ikke få sagt det på noen annen måte. Jeg opplever det som en nedgraving av yrket, sier Halvorsen, som har jobbet som sjømann i 30 år.

Provosert

Det var først på et uformelt informasjonsmøte på mandag forbundet fikk kjennskap til rederiets planer.

I går fikk også sjømennene som rammes beskjeden om at de mister jobben.

I første omgang er det det vanlige mannskapet som sies opp, mens de norske offiserene blir på de 9-10 båtene som berøres. Oppsigelsene gjennomføres allerede i løpet av mars og april.

Ut i fra det Sjømannsforbundet kjenner til, har det kanadiske rederiet allerede i flere måneder hatt et fillipinsk mannskap gående på ventelønn, i påvente av at de nødvendige styrevedtaktene åpner for utflaggingen.

- Ting har gått uforskammet kjapt her, sier forbundets nesteleder og fortsetter:

- Det er brudd på alt av spilleregler i arbeidslivet. Verken vi eller de tillitsvalgte har blitt informert om dette før for noen dager siden, til tross for at rederiet har helt åpenbart planlagt dette i mange måneder.

Hansen er provosert over at oppsigelsesvarselen kom så sent at sjømennene, som nå står i fare for å miste jobben, ikke har fått en reell sjanse til å lete etter en ny jobb.

Han tror også at skjermingen av de norske offiserene bare er midlertidig, og at de etter hvert også blir sagt opp.

Utnytter et smutthull
Gjennom flere oppkjøp de siste årene, har Teekay blitt en av de største aktørene på den norske sokkelen.

Rederiet utnytter et smutthull i lovverket (se faktaboks), som tilsier at utenlandske arbeidstakere som arbeider i norsk farvann ikke trenger arbeidstillatelse.

Fagbevegelsen advarte allerede på daværende tidspunkt at den nye forskriften vil kunne utnyttes av rederiene på jakt etter billig arbeidskraft.

Store lønnsforskjeller
Lønnsnivået for filippinske arbeidere ligger på omkring 2 000 dollar i måneden.

- En norsk matros har omkring 35 000 kroner eller 7 000 dollar i måneden, også når han er hjemme. De filippinske lønningene er ingenting å leve av, i alle fall hvis man skal bo i Norge, sier Hansen.

Han frykter at andre rederier vil følge i Teekays spor, hvis selskapet lykkes i å gjennomføre sine oppsigelser.

I møte med ansatte, gjorde rederiet det klarte at det var nødvendige å senke lønnsnivået for å være konkurransedyktige i framtidige anbudsrunder på norsk sokkel.

Av hensyn til konkurransesituasjonen, vil det da være nesten umulig for de andre rederiene å ikke følge deres eksempel. 10 000 norske sjømenn risikerer å bli satt på land.

- Dette er et svært tilbakeslag for norsk skipsfart. Men vi setter vår lit til den norske fagbevegelsen, sier nestlederen.

Krever regelendring
Sjømannsforbundet krever nå at reglene endres, slik at skip som opererer på norsk sokkel må følge de norske lønnsbetingelsene, uavhengig av hvor skipet er registrert.

- Kampen er langt fra over. Vi har tro på at de norske myndigheter kommer til å ta ansvar. Det er omtrent bare Norge som ikke har proteksjonistiske tiltak når det kommer til sjøfart, sier forbundets nestleder og utdyper:

- Vi jobber opp mot både LO og regjeringen for å stoppe den åpenbare sosiale dumpingen som rederiene planlegger. Vi vil motarbeide Teekays sosiale dumping med ethvert tilgjengelig virkemiddel.

Bekrefter tidsperspektivet
Rederiselskapet er svært knappe i sin kommentar til situasjonen.

- Vi har diskutert dette med forbundene. Nå må vi følge de fastsatte reglene som gjelder i arbeidslivet i den videre prosessen, sier Teekays kommunikasjonsansvarlig, Axel Wiedenmann, til Dagbladet.no.

Han avviser ikke at selskapet i lenger tid har hatt filippinske mannskap klare til å overta for de norske sjømennene.

- Dette er en del av et stort prosjekt og slike ting krever mye planlegging, sier han og presiserer:

- Det er viktig å få med at dette ikke rammer de norske offiserene, motoransvarlige og traineestillingene. Ut over det ønsker vi ikke å gå ut med flere detaljer.

FORBANNET: Å bytte ut norske sjømenn med filippinske er sosial dumping. Dette går vi ikke med på, sier nestleder Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund. Foto: KAI JACOBSEN/NSF
FORBANNET: Å bytte ut norske sjømenn med filippinske er sosial dumping. Dette går vi ikke med på, sier nestleder Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund. Foto: KAI JACOBSEN/NSF Vis mer