UOVERSIKTLIG: Med væpnede vakter i nærheten jobber nå brannfolk og profesjonelle gruvearbeidere med å få oversikt over ulykken  i Benoni. Foto: ER24 EMERGENCY MEDICAL CARE
UOVERSIKTLIG: Med væpnede vakter i nærheten jobber nå brannfolk og profesjonelle gruvearbeidere med å få oversikt over ulykken i Benoni. Foto: ER24 EMERGENCY MEDICAL CAREVis mer

- 200 personer fanget i kollapset gullgruve

Uklart hvor mange som kan være skadd i Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sørafrikanske myndigheter har satt i gang en stor redningsoperasjon etter at omlag 200 personer skal ha blitt fanget i en underjordisk gruve ved Benoni, en forstad til Johannesburg.

Mennene skal ha drevet med illegal utgraving i den offisielt nedlagte gullgruva da deler av den kollapset.

De første meldingene fra stedet går ut på at rundt 30 personer er fanget nær overflaten i gruvesjakten mens resten sitter fast i en bratt tunnel.

I 13-tida ventet redningsmannskapene på at eksperter på gruveredning skulle ankomme stedet, opplyser nødetatene via ER24.

Det er ikke klart hvor mange som kan være skadd. Det er gruppa på 30 ved inngangen til sjakten som har fortalt redningsmannskapene at det er ytterligere rundt 200 personer i en dypere del av gruva.

Trolig må mannskapene ta i bruk anleggsmaskiner for å løfte ut tunge steinblokker som har rast inn i sjakten.

Illegal gruvedrift er et kjent fenomen i Sør-Afrika og dødsulykker skjer ofte. I 2009 døde 82 personer i en stor brann i den nedlagte gullgruva Harmony.

Foto: ER24 EMERGENCY MEDICAL CARE
Foto: ER24 EMERGENCY MEDICAL CARE Vis mer