SATT FAST I TIMESVIS: Redningsmannskapene brukte flere timer på å evakuere de 200 menneskene som satt fast i en gondolbane i dag. Foto: Morgane Goulot/ Reuters
SATT FAST I TIMESVIS: Redningsmannskapene brukte flere timer på å evakuere de 200 menneskene som satt fast i en gondolbane i dag. Foto: Morgane Goulot/ ReutersVis mer

200 personer satt fast i skiheis i timesvis

Redningsmannskapet har fremdeles ikke reddet ned alle skigåerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 200 personer satt i flere timer fast i en gondolbane i Chamrousse-anlegget i de franske Alpene søndag kveld. Det melder franske myndigheter ifølge Sky News.

Årsaken var flere skiheiser som har gått i stykker. Hele 70 gondoler skal ha stått stille, skriver den franske avisen Le Figaro. Redningsoperasjoner var raskt på vei og det forekom ingen personskader.

En embedsmann hos de lokale myndighetene fortalte nyhetsbyrået AP på søndag at de fleste skiløperne nå er evakuert etter å ha sittet fast i skiheisene i opptil to timer. Skiheisene henger 25 meter over bakken og det er plass til ti mennesker i hver gondol.

En annen embedsmann, Violaine Demaret, fortalte nyhetsbyrået at to sivile sikkerhetshelikoptere slapp redningsmenn over hver eneste gondol for å åpne taklukene, slippe skigåerne løs og ned på bakken.

Hun understreker at redningsaksjonen vil være over før midnatt.