- 200 prosent sikre på at han står bak

FBI-ettersøkt bombeekspert i politiets søkelys etter hotellterroren i Indonesia.

MISTENKT: Noordin Top, som her vises i et gammelt (t.v.) og nytt bilde, mistenkes for å stå bak hotellterroren i Jakarta. Foto: AP Photo/Indonesian Police/Scanpix
MISTENKT: Noordin Top, som her vises i et gammelt (t.v.) og nytt bilde, mistenkes for å stå bak hotellterroren i Jakarta. Foto: AP Photo/Indonesian Police/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Med tanke på hvem som var mål for angrepet, åstedet og typen bomber som ble brukt, var dette helt tydelig Noordins verk, sier politikilder nyhetsbyrået AP har snakket med.

Natt til i går rammet et blodige terroranslaget to luksushoteller i Jakarta. Åtte mennesker omkom og 50 ble skadd.Etterforskerne sirkler inn det de tror er bakmennene bak aksjonen, og ett navn peker seg ut: Noordin Top.

Top leder en utbrytergruppe av terrornettverket Jeemah Islamiyah. Sistnevnte sto bak Bali-angrepet i 2002, der 202 mennesker mistet livet, og et tidligere angrep mot Marriott-hotellet i Jakarta, hvor 12 mennesker ble drept.

Tidligere terrorist- Jeg er to hundre prosent sikker på at dette var Tops verk, sier polititalsmann Nasir Abbas til AP.

Abbas kjenner sørasiatisk terror godt: den nåværende politiinformanten har selv vært aktiv på ledernivå i Jeemah Islamiyah.

Noordin Top er anerkjent som en svært dyktig bombemaker, og har også vært involvert i rekruttering til terrororganisasjonen. Han er ettersøkt av FBI. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer