Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

200 savnet etter båtforlis i Sierra Leone

Blant dem mange barn. Båten hadde ingen redningsvester om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 200 mennesker, blant dem mange barn, er savnet etter at en overbelastet elvebåt gikk rundt i det vestafrikanske landet Sierra Leone, melder AFP.

Minst 241 var om bord i båten da den sank tirsdag kveld øst for landets hovedstad Freetown - men myndighetene sier det kan dreie seg om opptil 300 mennesker. Ifølge BBC News var  mange av passasjerene skolebarn på vei hjem fra ferie.

- Den offisielle lista viser bare passasjerene med bagasje, og registrerer ikke de mange skolebarna om bord, sier visetransportminister Osmond Hanciles til AFP.

Ifølge BBC News var båtens tillatte passasjerantall bare 25.

Fartøyet er ennå ikke funnet, og redningsaksjonen fortsetter for fullt, med mannskaper fra politiet og det militære. Så langt er åtte funnet omkommet, mens 46 er reddet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling