200 skadd i voldsomme opptøyer

«Helvete er løs», skriver avisa Jerusalem Post i dag. Så mange som 200 palestinere skal være skadd i sammenstøt med israelske soldater utenfor byen Ramallah på Vestbredden i dag. En journalist er også skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptøyene på Vestbredden har nå vart i tre dager. I Ramallah og Nabuls har det vært demonstrasjoner i forbindelse med mandagens feiringer av Israels uavhenghetsdag. Denne dagen omtales av palestinerne som Al-Nakhbla - katastrofen.

Forhandler om fanger

Opptøyene ble forsterket av sammenbruddet i forhandlinger mellom israelere og palestinere om løslatelse av palestinske fanger. Palestinerne overrakte i går Israel en liste over 230 palestinske fanger som de krever løslatt, men israelerne nektet.

- Dere kan forvente sterkere protestser i de kommende dagene, uttalte den palestinske forhandleren Qaddura Faras.

Samtidig knaker Baraks regjeringskoalisjon i sammenføyningene. Ett av de religiøse regjeringspartiene har allerede erklært at de vil gå ut av regjeringen etter at den israelske regjeringen i dag vedtok med 16 mot 6 stemmer å overføre landsbyen Abu Dis til palestinerne.

Abu Dis, som ligger i utkanten av Jerusalem, har til nå vært under palestinsk sivil kontroll. Overføringen er ment som en good-will-gest til palestinerne i sluttfasen av forhandlingene.

Barak understreker imidlertid at Jerusalem er udelelig og vil forbli Israels hovedstad i all framtid.