200 tips om ettersøkt pedofil

- Responsen har vært enorm, sier Interpol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interpol har allerede mottak over 200 tips på potensielle navn, lokasjoner og bilder tilknyttet den uidentifiserte pedofile mannen.

Etter at etterlysningen har Interpols internettsider hatt nærmere 30 ganger mer besøkende enn vanlig.

Kristin Kvigne, assisterende direktør i Interpols avdeling for Trafficking er fornøyd med responsen på bildene av den pedofile mannen, som ble lagt ut på Interpols hjemmesider.

- Både sentralt i Interpol og rundt om i verden blir tipsene analysert for å forsikre om at de kan bli fulgt opp på best mulig måte, opplyser hun på Interpols hjemmesider.

Munnkurv
Den garvede pedofili- etterforskeren John Ståle Stamnes er sparsom med informasjon i tilknytning til de innkomne tipsene:

- Vi i politiet har fått munnkurv om de innkomne tipsene. Vi vil fortsatt søke vidt uten å utelukke noen muligheter, sier etterforskeren.

Han mener at for raske spekulasjoner og synsninger i en så tidlig fase av søket kan bremse opp jakten på den uidentifiserte mannen.

Forrige gang Interpol la ut bilder av den pedofilimistenkte Christopher Paul Neil, kom de første tipsene inn allerede etter 8 timer:

200 tips om ettersøkt pedofil

- Tipspågangen i forbindelse med den saken var massiv, og det var mange observasjoner fra uavhengige øyenvitner som gjorde at Neil ble arrestert, sier Hamnes.

Han utdyper at summen av alle tipsene førte til at politiet klarte å danne seg et stort nok bilde til at den pedofilimistenkte kanadieren ble fanget inn.

Interpols håndlangere
Etter at saken ble tatt over av Interpol, blir jakten styrt av det internasjonale etterforskningsorganet. Hamnes informerer at Kripos bare får vite om lokale forhold, altså det som skjer i Norge.

- I teorien kan den uidentifiserte mannen ha bodd 20 år i Norge, 20 år i Sverige og flyttet til Thailand etter dette. I så fall vil bare Kripos få vite om mannens tilknytning til Norge, påpeker politietterforskeren.