Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

200 vil jobbe med miniubåter på Notodden

Miniubåtprodusent på Notodden fikk inn 200 jobbsøknader.

MINIUBÅT-GRÜNDER Thor Olav Sperre og økonomiansvarlig Wenche Haugerud. Foto: Anders Horntvedt, Finansavisen
MINIUBÅT-GRÜNDER Thor Olav Sperre og økonomiansvarlig Wenche Haugerud. Foto: Anders Horntvedt, Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Miniubåt er blitt trendbransje. Da strømmer jobbsøknadene inn også på steder utenfor typiske teknologisentre, som Notodden i Telemark.

I oktober 2016 kjøpte børsnoterte Akva Group 66 prosent av aksjene i miniubåtprodusenten Sperre på Notodden. Siden har selskapet ekspandert.

– Det har aldri vært så morsomt å holde på som nå. Bedriften fungerer bare så vanvittig bra. I fjor styrket vi staben med syv personer. Nå er vi oppe i 24 ansatte, og vi er giret for å øke produksjonen og ekspandere, sier Thor Olav Sperre, miniubåtgründer og daglig leder i Sperre, til Finansavisen. Sperre er eksperter på ROVer (Remotely operated underwater vehicle) er Sperres spesialitet. Disse kan for eksempel inspisere laksemerder, lappe hull i nettene og bore bolter på dypt vann.

200 personer søkte på ledige stillinger innenfor produksjon, elektro og logistikk i fjor, skriver avisen.

Miniubåter er blitt trendbransje. Da gjør det åpenbart ingenting at arbeidsstedet har 12.900 innbyggere, en brøkdel av befolkningen i teknologisentre som Oslo, Bergen og Trondheim.

Ved kjøpet i oktober 2016 ble Sperre verdsatt til 127 millioner kroner, og gründeren kunne fylle kontoen med 84 millioner kroner.

Flere økonominyheter:

77 konkurser sist uke
På to år har Inge (75) tjent 330 mill.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!