MINIUBÅT-GRÜNDER Thor Olav Sperre og økonomiansvarlig Wenche Haugerud. Foto: Anders Horntvedt, Finansavisen
MINIUBÅT-GRÜNDER Thor Olav Sperre og økonomiansvarlig Wenche Haugerud. Foto: Anders Horntvedt, FinansavisenVis mer

200 vil jobbe med miniubåter på Notodden

Miniubåtprodusent på Notodden fikk inn 200 jobbsøknader.

(Finansavisen:) Miniubåt er blitt trendbransje. Da strømmer jobbsøknadene inn også på steder utenfor typiske teknologisentre, som Notodden i Telemark.

I oktober 2016 kjøpte børsnoterte Akva Group 66 prosent av aksjene i miniubåtprodusenten Sperre på Notodden. Siden har selskapet ekspandert.

– Det har aldri vært så morsomt å holde på som nå. Bedriften fungerer bare så vanvittig bra. I fjor styrket vi staben med syv personer. Nå er vi oppe i 24 ansatte, og vi er giret for å øke produksjonen og ekspandere, sier Thor Olav Sperre, miniubåtgründer og daglig leder i Sperre, til Finansavisen. Sperre er eksperter på ROVer (Remotely operated underwater vehicle) er Sperres spesialitet. Disse kan for eksempel inspisere laksemerder, lappe hull i nettene og bore bolter på dypt vann.

200 personer søkte på ledige stillinger innenfor produksjon, elektro og logistikk i fjor, skriver avisen.

Miniubåter er blitt trendbransje. Da gjør det åpenbart ingenting at arbeidsstedet har 12.900 innbyggere, en brøkdel av befolkningen i teknologisentre som Oslo, Bergen og Trondheim.

Ved kjøpet i oktober 2016 ble Sperre verdsatt til 127 millioner kroner, og gründeren kunne fylle kontoen med 84 millioner kroner.

Flere økonominyheter:

77 konkurser sist uke
På to år har Inge (75) tjent 330 mill.