Snøkaos i Europa:

2000 biler fanget av snømassene

Så mange som 2000 biler satt fast langs franske veier, og nær 200 000 sto uten strøm, da et tidlig snøfall førte til kaos i flere europeiske land.

BOM STOPP: Flere tusen biler skal ha blitt stoppet av et voldsomt snøvær i Frankrike. Foto: Philippe Desmazes / AFP / NTB Scanpix
BOM STOPP: Flere tusen biler skal ha blitt stoppet av et voldsomt snøvær i Frankrike. Foto: Philippe Desmazes / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne uka rakk snøen å skape trafikkaos over store deler av Østlandet. Både personbiler og trailere kjørte utfor veien i løpet av morgentimene tirsdag på grunn av glatte veier, og politiet gikk ut og ba folk om å la bilen stå.

- Uansett hvor mye man melder i forkant, blir folk like overrasket hver gang. I dag ser ikke ut til å bli noe unntak, sa Marita Aune, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til Dagbladet natt til tirsdag.

Årets første snøfall i hovedstaden var også tidlig ute sammenliknet med de siste fem åra. Klimavakta ved Meteorologisk institutt kunne nemlig fortelle at årets første snøfall i Oslo var det tidligste snøfallet i byen på seks år.

Artikkelen fortsetter under bildet.

195 000 uten strøm

Det spørs imidlertid om norske bilister får mye sympati fra mer enn 2000 bilister som ikke klarte å rikke seg fra nedsnødde veier i det sentrale Frankrike, ifølge Le Parisien. Spesielt ille var det i fjellregionen Sentralmassivet, nær alpene i Frankrike, der så mange som 1250 vogntog og 700 personbiler ble stående fast, ifølge fransk politi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer