2000 eksemplarer av Dagbladet forsvant da avisbudet ble arrestert

Vikarsjåfør skal avhøres om oppholdstillatelsen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen var vikar for vikaren til det opprinnelige budet. Han hadde hentet aviser på Lillestrøm ved 0055-tida i natt, og skulle kjøre disse ut til forskjellige butikker og kiosker i Oslo-området da han ble stoppet av politiet.

- Bilen ble kontrollert og føreren ble tatt inn for sjekk av ID og for å se om han hadde lovlig opphold, sier politioverbetjent Jon Inge Bråthen ved Lillestrøm politistasjonen til Dagbladet.

- Han er anmeldt for ulovlig arbeid og ulovlig opphold. Det er ikke skrevet en formell siktelse ennå, men det kommer, sier Bråthen.

ID fra Italia Politiet er usikre på hvor mannen er fra. Mannen snakket litt engelsk, men mest urdu, og det er derfor kalt inn tolk som skal bistå under avhøret av mannen i ettermiddag.

Den opprinnelige sjåføren sier at han ikke vet hvem vikarens vikar er. Den første vikaren sier han kom i kontakt med den nå pågrepne mannen i sjåførmiljøet, og at mannen var en god sjåfør. Den nå pågrepne mannen skal ha hatt et førerkort utstedt i Italia.

- Han har forevist et ID-papir fra Italia, men det kan være et transittland, sier Bråthen.

2000 eksemplarer av dagens Dagbladet forsvant inn i politiets varetekt sammen med vikarsjåføren, og det var årsaken til at flere utsalgssteder ikke hadde noen fersk utgave av avisa å by sine kunder i morges og i formiddag. I ettermiddag var disse avisene ute i butikkene igjen.

- Det gikk flere timer Dagbladets sjefredaktør, John Arne Markussen, sier at distribusjonsavdelingen i Dagbladet i dag ble informert om at det på en av rutene i Oslo sentrum var satt inn vikar for ordinær sjåfør. Senere viste det seg altså at vikaren deretter hadde skaffet en vikar for seg selv.

- Det var denne personen som i natt ble arrestert i en tilfeldig kontroll, sier Markussen og fortsetter:

- Vi kan bare beklage overfor utsalgssteder og publikum. Jeg har aldri vært borti noe liknende.

Sjefredaktøren sier det hender at Dagbladet er forsinket på grunn av tekniske problemer eller distribusjonsutfordringer, men at dette var helt nytt.

- Jeg har aldri opplevd at både bil, sjåfør og avisopplag har forsvunnet. Det gikk flere timer før vi ble klar over at sjåføren var arrestert. Vi blir naturligvis nødt til å gå opp rutinene med transportselskapet med hensyn til hvem som bemanner avisbilene, sier Markussen.