2000 er funnet døde på strendene

I samme distrikt.

JAPAN I SORG:  En kvinne gråter blant restene av byen Natori, som er ødelagt av jordskjelv og tsunami. REUTERS/Asahi Shimbun
JAPAN I SORG: En kvinne gråter blant restene av byen Natori, som er ødelagt av jordskjelv og tsunami. REUTERS/Asahi Shimbun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NIIGATA/OSLO (Dagbladet): Rundt 2000 døde er funnet på to strender i Miyagi, nordøst i Japan, melder nyhetsbyrået Kyodo.

Om bekreftet, vil funnet mer enn doble det offisielle dødstallet, som så langt er 1627.

Rundt 1000 omkomne ble funnet på Ojika-halvøya og ytterligere 1000 ved den hardt rammede byen Minamisanriku. Myndighetene frykter at over 10 000 kan være omkomne bare i denne byen.

Japan våknet til nok en svært kaotisk og uoversiktlig dag fylt av frykt langs en rasert østkyst etter fredagens harde skjelv og påfølgende tsunami. Omfattende etterskjelv fortsetter å hamre landet, til tider med bare 10 minutters mellomrom.

Ny eksplosjon ved atomkraftverk En ny eksplosjon rammet i formiddag, lokal tid,  reaktorbygning nummer tre i atomkraftverket Fukushima-Daiichi.   

Eksplosjonen skjedde kort etter et kraftig etterskjelv som målte 6,2.

Minst 11 arbeidere ble skadd i eksplosjonen, som ifølge kraftverkets eier, Tokyo Electric Power Company (TEPCO) ikke førte til alvorlige utslipp eller kritiske skader på reaktoren eller stålkapselen rundt.

Beboere i en 20 km radius ble likevel oppfordret til å holde seg innendørs og journalister ved stedet sier de kunne føle rystelsene 50 km unna.

Kort tid etter kom meldingen om at også kjøleanlegget i reaktor nummer to har sviktet.
Myndighetene har kunngjort rullerende strømavbrudd rundt om i Japan etter at tilførselen på strøm ble kraftig redusert fordi elleve av Japans rundt 50 atomkraftverk ble satt ut av spill. Nesten 2 millioner husholdninger var mandag uten strøm, på et tidspunkt da meteorologene melder om kuldegrader og snø i dagene framover. 1,4 millioner mennesker er uten vann. Venter kraftig skjelv
Myndighetene opplyste i natt, norsk tid, at det er 70 prosent sjanse for at de blir truffet av et meget kraftig etterskjelv av magnitude 7 innen torsdag. Faren for nye tsunamier er høyst reell, melder NHK.

Dagbladets journalister i Japan sier det pågår en omfattende hamstring av varer også utenfor de rammede områdene. Situasjonen er kaotisk med lange køer, og særlig bensin og drikkevann på flaske er kraftig mangelvare.

Når Dagbladet forsøker å kjøpe bensin fra en bensinstasjon i Niigata-området, lyder beskjeden fra de ansatte: «dette kan du ikke kjøpe av oss, dette skal vi ha selv».

DØDSTALLLENE STIGER:  En eldre kvinne får hjelp av japanske hjelpemannskaper i Miyagi-distriktet i går. I dag meldes det om funn av så mange omkomne, at antallet som er bekreftet døde dobles. EPA/JAPAN SELF DEFENSE FORCES
DØDSTALLLENE STIGER: En eldre kvinne får hjelp av japanske hjelpemannskaper i Miyagi-distriktet i går. I dag meldes det om funn av så mange omkomne, at antallet som er bekreftet døde dobles. EPA/JAPAN SELF DEFENSE FORCES Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer