2000 evakuert fra festival og konsert på grunn av uvær

Ekstremværet «Lena» herjer.

FESTIVAL EVAKUERT:  Rundt 1000 personer er evakuert fra Stranfestivalen Bore på Klepp i Rogaland på grunn av ekstremværet. Foto: Magnar Larsen
FESTIVAL EVAKUERT: Rundt 1000 personer er evakuert fra Stranfestivalen Bore på Klepp i Rogaland på grunn av ekstremværet. Foto: Magnar LarsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Rundt  1000 festivaldeltakere er evakuert fra Strandfestivalen Lydbølger på Bore i Klepp i Rogaland opplyser politiet i Rogaland.

Evakueringen skjer grunnet en forverring i været, opplyser de rundt klokka 21.

I tillegg er cirka 800 konsertdeltakere evakuert fra  Den store sommerfesten på Viste strandhotell i Randaberg.


Tre personer som var til stede på sommerfesten på Viste er sendt til sykehus med lettere skader. Blant dem en kvinne som skal ha fått et kjøleskap over seg, melder Aftenbladet.

- Konsertområdet er avsperret. Det er farlig å bevege seg inn dit, skriver operasjonssentralen i Rogaland på Twitter.

- Forstår ikke alvoret
  - Det har vært relativt hektisk. Mange har evakuert seg selv før politiet gjorde det. Resten er fraktet med busser ned til Bore samfunnshus hvor kommunen har krisestab. Derfra blir de hentet av venner, kjente og familie, forteller innsatsleder i politiet Vidar Olsen til Dagbladet.

Han sier det er kun 1000 personer som er evakuert, ikke 1500 som det først ble meldt.

 - Det var 1500 som hadde billett, men det var 500 som ikke var kommet så det var maks 1000 personer her.For politiet er det nå en utfordring med en del personer som bor i campingvogner og bobiler på campen som ikke vil evakuere.

- De forstår nok ikke helt alvoret i dette. Det er noen telt her som er så store, og har så tjukke teltstenger at hvis vinden får tak i dem kan de lett punktere en campingvogn. Vi går nå fra vogn til vogn, og bil til bil og forklarer situasjonen. Alle skal evakuere nå, enten de ønsker det eller ikke, sier innsatslederen.
Matteltet revnet Kontaktperson for festivalen på Bore, Per Arne Flesjå Zahl sier det var i festivalens mattelt det var mest dramatisk.

- Matsalteltet her revnet. Det var der det ble mest kritisk. Han som var ansvarlig der så at det var ille, og sa at det var nok, sier kontaktperson for Lydbølger Per Arne Flesjå Zahl. Han sier videre at ingen er kommet til skade på festivalen.

 - Det ble litt forvirring om hvordan folk skulle komme seg hjem, men alt har gått forholdsvis greit, gitt omstendighetene, sier han.

VINDEN HERJER:  Ekstremværet som har fått navnet Lena herjer med festivalcampen. Foto. Magnar Larsen
VINDEN HERJER: Ekstremværet som har fått navnet Lena herjer med festivalcampen. Foto. Magnar Larsen Vis mer
POLITIET EVAKUERER:  Politiet sier alle skal evakueres fra festivalen og campingen om de ønsker det eller ikke. Foto. Magnar Larsen
POLITIET EVAKUERER: Politiet sier alle skal evakueres fra festivalen og campingen om de ønsker det eller ikke. Foto. Magnar Larsen Vis mer