Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

2000 kan ha omkommet i Colombia

Opp til 2000 mennesker kan ha mistet livet i jordskjelvet som rammet midtre deler av Colombia i dag. Ved middagstider norsk tid var det imidlertid bare funnet 422 døde i provinsene Quindio og Calarca.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jordskjelvet inntraff tidlig på ettermiddagen lokal tid og ble målt til 6,0 på Richters skala. Armenia, hovedstaden i provinsen Quindio, lå nær senteret for skjelvet, som spredte død og ødeleggelse over store deler av den colombianske del av Andes-fjellene og rystet minst 20 større og mindre byer spredt over fem provinser.

Ingen nordmenn

Det norske utenriksdepartementet sier at det trolig ikke var noen nordmenn i området. - Vi har stått i kontakt med vår konsul i Bogota, Bengt Lindgren, og han sier det ikke er kjent at det var fastboende nordmenn i jordskjelvområdet, sier Hanne-Marie Kaarstad i Utenriksdepartementet.

Armenia var ikke forberedt på en katastrofe av slike dimensjoner som denne. - Redningsarbeiderne har gjort en overmenneskelig innsats, men vi vil neppe ha full oversikt over situasjonen før i morgen tidlig, sa regjeringens talsmann Henry Gonzalez.

«Kritisk»

Walter Cote, som er leder for Colombias Røde Kors, beskrev situasjonen som kritisk og sa at tallet på døde kunne komme til å stige dramatisk. Halvparten av alle bygninger i Armenia er rasert, og byen ser ut som om den har vært utsatt for intens bombing, sa talsmenn for de lokale myndighetene.

Militære transportfly begynte i dag å frakte enkelte av de hardest skadde til hovedstaden Bogota, for behandling på sykehusene der. Den colombianske hær og lokale hjelpeorganisasjoner sendte samtidig av gårde den første nødhjelpen til befolkningen i de jordskjelvrammede områdene.

To grupper med jordskjelvspesialister fra Japan og USA var ventet til Colombia i løpet av tirsdag, og skulle hjelpe lokale redningsarbeidere med å finne og grave fram eventuelle overlevende.

18 timer etter at jordskjelvet inntraff, fryktet myndighetene at opp til 150 mennesker kunne være begravd under ruinene i Armenia.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling