2000 kan ha sett personopplysningene til Oslo-par

Som en følge av Altinn-problemene. Datatilsynet tror likevel ikke at de to er mer utsatt for ID-tyveri enn andre.

KJENT?: Mange nordmenn fikk opp dette bildet da de forsøkte å logge inn på Altinn i dag. Foto: SKJERMDUMP / TIPSER
KJENT?: Mange nordmenn fikk opp dette bildet da de forsøkte å logge inn på Altinn i dag. Foto: SKJERMDUMP / TIPSER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mellom klokken 18.17 og 18.34 tirsdag kveld kunne 1500 til 2000 personer se profiler med fødselsnumrene til et ektepar fra Oslo da de logget seg inn for å sjekke selvangivelsen, viser en redegjørelse fra Brønnøysundregistrene til Datatilsynet.

Et par Problemene oppsto etter at portalen var nede en periode om ettermiddagen tirsdag. Da den så ble åpnet igjen klokken 18.17, fikk alle som logget seg inn se det samme skjermbildet av en annen persons navn og personnummer.

Ifølge redegjørelsen har ingen kunnet laste ned dokumentene til personen. Men de har kunnet se profilen til mannen og hans kone, med fødselsnumre og hvilke instanser de har mottatt meldinger fra, skriver Aftenposten.

192 personer skal ha forsøkt å hente ut informasjonen til brukeren.

ID-tyveri Ove Skåra, informasjonsdirektør i Datatilsynet, mener saken er alvorlig. Han tror imidlertid ikke brukeren vil være mer utsatt for ID-tyveri enn andre.

- Når det gjelder ID-tyveri er han neppe mer utsatt for dette enn andre folk. Fram til midten av desember i fjor hadde enhver rett til å hente ut fulle fødselsnumre for flere hundre tusen mennesker fra statlige og kommunale etater bare ved å vise til Offentlighetsloven, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer