Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

2000 og sex

Gamvik kommune belønner par som får barn i 2006 med 6.666 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Noen har nyttårsforsetter, andre har nyttårsønsker. I Gamvik kommune på Finnmarkskysten ønsker de seg flere innbyggere i 2006.

For i fjor kom det bare ti nye innbyggere til verden i den lille kommunen. Det følte politikerne at de hadde et ansvar for å gjøre noe med, skriver Finnmarken.

Derfor har kommunen nå satt av penger på budsjettet til å utbetale en premie til de parene som får barn i løpet av 2006 og 2007.

- Vi har satt av penger til å betale for ti barn, sier Tønnessen. 

Alvorlig fleip

Tiltaket begynte som en fleip. Derfor ble da også pengepremien satt til kroner 6.666. Nå er det imidlertid blitt politikk av spøken, som har alvorlige undertoner.

- Dette er et stunt for å markedsføre oss selv, og ikke minst for å oppmuntre par bosatt i kommunen til å få flere barn. Vi er oppriktig bekymret for befolkningsutviklingen her, sier Tønnessen til Dagbladet.no.

- Viril arbeidsstokk

Rådmannen forteller at han fått positive tilbakemeldinger fra nærmiljøet. Blant annet så skal stillingsannonser i kommunen nå lokke med en "viril arbeidsstokk," ifølge Tønnessen.

Nå håper han bare at innbyggertallet i Gamvik skal øke fra dagens 1080 innbyggere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!