2000 palestinske fanger i sultestreik

2000 palestinske politiske fanger gikk i dag til sultestreik for å bli løslatt. Palestinernes leder Yasser Arafat droppet et planlagt besøk i Norge på grunn av uroen i de palestinske områdene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arafat avsluttet et besøk i Sverige før tiden, og dro i morges tilbake til Gaza og de ventende politiske krisene der. Den palestinske lederen skulle ha vært innom Norge, men droppet disse planene.

Sultestreiken starter en uke før USAs president Bill Clinton skal besøke Israel og de palestinske områdene.

Sinte palestinere har kastet stein og demonstrert mot Israel som ikke har løslatt fanger. Flere og flere palestinerne frykter en ny intifada, et nytt opprør, mot Israel.

Israel skulle løslate 750 palestinske fanger, ifølge fredsavtalen fra Wye Mils i USA. Første gruppen som ble løslatt var på 250 fanger, og knapt halvparten av dem var politiske fanger. Resten var dømt for kriminelle handlinger, eller de var ikke dømt for noe som helst.

- 2400 politiske fanger har satt i gang sultestreik. De krever å bli løslatt, sa palestinernes fangeminister Hisham Abdelrazek.

Han sa at fangene vil slutte å ta til seg fast næring, men fortsette å drikke.

Fangenes interesseorganisasjon, Palestinske fangers union, har bedt befolkningen om å vise sin støtte med å demonstrere mot israelerne.

(NTB)