Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

2000 politimenn patruljerer gatene i Rio de Janeiro

Forsikrer om at de er i stand til å arrangere OL, tross voldsbølge i helgen.

KRIGSSONE: Slik så det ut i den brasilianske storbyen ut etter at kriminelle satte fyr på flere busser for å distrahere politiet etter at et politihelikopter ble skutt ned. Foto: Ricardo Moraes / REUTERRS / SCANPIX
KRIGSSONE: Slik så det ut i den brasilianske storbyen ut etter at kriminelle satte fyr på flere busser for å distrahere politiet etter at et politihelikopter ble skutt ned. Foto: Ricardo Moraes / REUTERRS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Etter lørdagens voldsbølge i OL-byen Rio de Janeiro, har politiet nå gått drastisk til verks.  

Et politihelikopter som svevde over pågående kamper mellom narkogjenger i Rio de Janeiro ble lørdag skutt ned, styrtet og eksploderte. To politimenn ble drept, og totalt 14 personer antas å ha mistet livet under den eksplosive voldsbølgen.  

Skuddvekslingen i slummen skal ha startet rundt midnatt lokal tid, da en gjeng prøvde å overta en annen kriminell bandes territorium.   Søndag kveld patruljerte over 2000 politimenn gatene i Rio, og i etterkant av den dramatiske lørdagen ble ytterligere to mistenkte narkotikasmuglere drept og fire andre arrestert, melder CNN.  

- Dette var virkelig en av de verste episodene av denne typen. Det var som en krigsscene. Det var som hele verden skulle ende, masse skudd, masse bråk, fortalte en lokal beboer till CNN.  

Lørdagens episode skjedde knappe to uker etter Rio de Janeiro ble tildelt OL, til tross for bekymring rundt sikkerhetssituasjonen i den krimherjede millionbyen.  

Helikopterstyrten i dag skjedde bare åtte kilometer fra et av områdene der OL vil bli arrangert, og vil ikke dempe Rios rykte som en av verdens farligste byer.  

Rio de Janeiros sikkerhetsminister, Jose Mariano Beltrame, fortalte at helikopteret som styrtet mest trolig hadde blitt beskutt av maskingevær. På tross av voldsbølgen forsikret Beltrame at det på ingen måte var grunn for bekymring over byens evne til å arrangere OL. 

 - Jeg vil si følgende til IOC og folket: Vi har historiske problemer. Men vi har også prosjekter og forslag. Vi har en sikkerhetspolitikk som er i stand til å kjempe og dempe vold, sa Beltrame i en uttalelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling