2000 russiske soldater ankommet Krim

Ukraina bler dem stoppe provokasjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEVASTOPOL/OSLO (Dagbladet): 2000 russiske soldater skal være ankommet Krim. Ukrainas fungerende president Oleksandr Turtsjynov ber Russland om å stoppe provokasjonene.

Turtsjynov trekker sammenligning med Russlands invasjon av Georgia og regionen Akhasia, som ble løsrevet fra Georgia med russisk støtte. Befolkningen i Abkhasia var hovedsakelig etnisk russiske, skriver NTB.

- Russland har sendt styrker til Krim. De jobber med et scenario som har en klar analog til Abkhasia. Etter å først har satt i gang en militær konflikt, starter de annekteringen, sa Turtsjynov i et TV-intervju fredag.

Pansrede kjøretøy Fem russiske transportfly landet tidligere i kveld på flyplassen i Simferopol, ifølge avisa Ukrainske Pravda, som har snakket med øyenvitner.

Det skal tidligere ha landet ti russiske helikopter av typen MI-24 på den samme flyplassen. Pansrede russiske kjøretøyer er av en AP-journalist observert på veien mellom Sevastopol og Simferopol på Krimhaløya.

Russland er ifølge avtalen med Ukraina om den russiske Svartehavsflåten, som har sitt hovedkvarter i byen Sevastopol, forpliktet seg til å varsle ukrainske myndigheter om troppeforflytninger. Det er uklart om det er gjort, signalene fra Kiev kan tyde på at det ikke har skjedd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer