Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

2000 russiske soldater ankommet Krim

Ukraina bler dem stoppe provokasjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SEVASTOPOL/OSLO (Dagbladet): 2000 russiske soldater skal være ankommet Krim. Ukrainas fungerende president Oleksandr Turtsjynov ber Russland om å stoppe provokasjonene.

Turtsjynov trekker sammenligning med Russlands invasjon av Georgia og regionen Akhasia, som ble løsrevet fra Georgia med russisk støtte. Befolkningen i Abkhasia var hovedsakelig etnisk russiske, skriver NTB.

- Russland har sendt styrker til Krim. De jobber med et scenario som har en klar analog til Abkhasia. Etter å først har satt i gang en militær konflikt, starter de annekteringen, sa Turtsjynov i et TV-intervju fredag.

Pansrede kjøretøy Fem russiske transportfly landet tidligere i kveld på flyplassen i Simferopol, ifølge avisa Ukrainske Pravda, som har snakket med øyenvitner.

Det skal tidligere ha landet ti russiske helikopter av typen MI-24 på den samme flyplassen. Pansrede russiske kjøretøyer er av en AP-journalist observert på veien mellom Sevastopol og Simferopol på Krimhaløya.

Russland er ifølge avtalen med Ukraina om den russiske Svartehavsflåten, som har sitt hovedkvarter i byen Sevastopol, forpliktet seg til å varsle ukrainske myndigheter om troppeforflytninger. Det er uklart om det er gjort, signalene fra Kiev kan tyde på at det ikke har skjedd.

- Fiendtlig handling Myndighetene i Kiev har sagt at alle russiske troppeforflyttelser på Krim ville bli sett på som en fientlig handling. Det ble observert et dusin pansrede kjøretøyer langs veien med russiske flagg, og 10 lastebilder med soldater og utstyr, melder AP.

Tidligere på dagen observerte Dagbladet flere russiske militære kjøretøyer langs veien på tur til flyplassen Belbek som ligger rundt 50 kilometer utenfor Sevastopol. Disse var ikke nødvendigvis russiske, selv om deres lojalitet var til Russland, men deres identitet og bakgrunn er foreløpig ukjent.

Hele Norges coronakart