Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

2000 studenter i gata mot den nye statsråden

Det var amper stemning hos de 2000 studentene som samlet seg i Spikersuppa i Oslo i formiddag for å protestere mot nok et dårlig statsbudsjett. For denne gangen kom budsjettet fra Kirke-, utdannings- og forskningsminster Jon Lilletun, som var mye mer generøs da han var opposisjonspolitiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Lilletun demonstrerer med dette budsjettet at han ikke har skjønt noenting, sier leder i Norsk Studentunion (NSU), Anne Rygg til Dagbladet :på nettet.

Det er spesielt de manglende bevilgningene til studentboliger som provoserer NSU lederen.

Sentrumsalternativet har foreslått 50 flere boliger enn de 450 som lå i Arbeiderpartiets budsjett. Dette mener NSU er for lite.

- Vi trenger 15 000 nye boliger, sier Anne Rygg.

- Henger etter

NSUs talsmann for studiefinansiering, Jon Skøyen, mener at studentene nok en gang taper i inntektskampen. Sentrumsalternativet har lovet 40 prosent stipend, men økte i denne omgang kun med 2 pst til 30.

- Det betyr at studentene relativt sett får mindre å leve for i forhold til andre grupper, sier Skøyen.

Fikk ikke bokstipend

Mange av demonstrantene var også opptatt av at sentrumsregjeringen ikke har funnet rom til et bokstipend for elevene i den videregående skolen:

- Reform 94 ga oss lovfestet rett til videregående opplæring, men dette er ikke reelt når ungdom må ta opp lån for å kjøpe bøkene våre, sa leder i Norsk Elevorganisasjon, Halstein Bjerke i sin appell til demonstrantene.

  Elever og studenter demonstrerte også i Stavanger, Trondheim og Tromsø.

<B>LØFTENE DA, JON? Undervisningsminister Jon Lilletun er mindre populær nå enn da han var opposisjonspolitiker.
Hele Norges coronakart