Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20.000 demonstrerte mot Milosevic

Tusenvis av mennesker deltok fredag kveld i massedemonstrasjoner for og mot Jugoslavias president Slobodan Milosevic. Milosevic selv drev aktiv valgkamp i den midtserbiske byen Kragujevac.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidentens tale i på bilfabrikken Zastava i Kragujevac var bare hans annen offentlige opptreden siden han skrev ut nyvalg som skal holdes 24. september. Da skal jugoslavene velge både president, nasjonalforsamling og kommunestyre.

Samtidig med at Milosevic talte, skal opp til 20.000 mennesker ha demonstrert i Kragujevac til støtte for opposisjonen. Ledere for opposisjonsalliansen DOS, som består av 18 partier og fagorganisasjoner, måtte trenge seg gjennom skarer av begeistrede tilhengere.

- Milosevic er så redd at han nærmest må kalles en levende død, sa Velimit Ilic, som er opposisjonens ordførerkandidat i Cacac i det vestlige Serbia. Ordene ble ifølge nyhetsbyrået Beta mottatt med jubel av folkemengden som deltok på opposisjonens valgmøte.

(NTB-Reuters-DPA)