20.000 i Facebook-opprør mot nytt Nav-krav

- Nedverdigende at kronisk syke må sende meldekort hver 14. dag for å få pengene sine.

OPPRØR: Nakkeslengrammede Nina Egedius (52) er en av over 20.000 medlemmer av ei Facebook-gruppe som reagerer på at kronisk syke skal ha meldeplikt overfor Nav hver 14. dag fra 1. mars. Foto: Faksimile fra Facebook/Privat
OPPRØR: Nakkeslengrammede Nina Egedius (52) er en av over 20.000 medlemmer av ei Facebook-gruppe som reagerer på at kronisk syke skal ha meldeplikt overfor Nav hver 14. dag fra 1. mars. Foto: Faksimile fra Facebook/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): På snaue to uker har Facebook-gruppa «Folkeaksjon mot meldeplikt for kronisk syke» fått over 20.000 medlemmer.

Bakgrunnen er at Nav innfører en ny stønadsordning 1. mars. Arbeidsavklaringspenger (AAP) skal erstatte attføringspenger, rehabiliteringspenger og tidsbegrenset uførestønad.

Det som setter sinnene i kok, er at alle som skal motta arbeidsavklaringspenger må sende inn meldekort til Nav hver 14. dag, også de som er så syke at de ikke er i stand til å jobbe.

Fyller du ut meldekortet feil eller for seint, risikerer du at Nav-pengene uteblir eller blir avkortet.

«Selv om du ikke har noen utsikt til å komme tilbake til jobb, må du fylle ut meldekortet. Dette er nedverdigende og helt unødvendig. Mennesker som sliter med alvorlig sykdom blir ikke trodd av regjeringen og NAV. Dette protesterer vi mot», skriver folkeaksjonen på Facebook.

- MistenkeliggjøringDen nye Nav-ordningen berører om lag 90.000 nordmenn. Opprørsgruppa på Facebook hadde klokka 12 i dag 20.236 medlemmer, og diskusjonen går høyt gruppemedlemmene i mellom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer