20 000 i streik

Vel 20 000 hjelpepleiere og omsorgsarbeidere vil være i streik fra i morgen. Opptrappingen betyr at streiken i 1992 blir liten i sammenligning. Den gang tok det regjeringen fem og en halv time å gripe til tvungen lønnsnemd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Blant sykehusene som blir rammet er Haukeland i Bergen, Regionsykehusene i Trondheim og Tromsø og Sentralsykehuset i Akershus.

Informasjonssjef Margrethe Lied i Norsk Helse- og Sosialforbund som organiserer omsorgsarbeiderne, er ikke enig i at opptrappingen setter konflikten med Kommunenes Sentralforbund (KS) på spissen. De 20 000 som er tatt ut i streik, representerer vel halvparten av forbundets yrkesaktive medlemmer.

I 1992 var 20 prosent av hjelpepleierne i streik. Da gikk det fem og en halv time før regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd.

- Vi ville bli svært skuffet om det skjer nå. Vi mener at vi vil kunne håndtere situasjonen fra i morgen på en måte som ikke truer liv og helse, sier Lied.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer