- 20 000 mertil lærerne!

Lærerne må få et lønnstillegg på 20 000 kroner hvis målet om likelønn mellom kvinner og menn skal oppnås før år 2000, skriver Norsk Skoleblad som kommer ut idag. Norsk Lærerlag vedtok sitt mål om likelønn på landsmøtet i høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lønnsstatistikken viser at lærere med fireårig utdanning har en årslønn som er 23 050 kroner lavere enn sivilingeniører i offentlig sektor. Førskolelærerens lønn er 16 790 kroner lavere enn avdelingsingeniørenes.

Skal lærerne, som er en kvinnedominert yrkesgruppe, ta igjen dette forspranget, må de få 7000 kroner mer i lønnsøkning enn ingeniørene ved lønnsoppgjøret i 1998, 1999 og i år 2000.

«Sagt på en annen måte; får ingeniørene 15 000 kroner i år, må lærerne minst ha 22 000 kroner», skriver Lærerlagets fagblad.

Lærerlaget har ennå ikke utformet sine krav, men leder Helga Hjetland viser til at Bondevik-regjeringen har varslet at den vil arbeide for reell likestilling mellom kjønnene ved å gå inn for lik lønn for arbeid av lik verdi.

Både utdanningsminister Jon Lilletun og Kjell Magne Bondevik har signalisert støtte til en relativ hevning av

lærernes lønninger. Til forskjell fra Lærerforbundet, som er med i Akademikernes Fellesorganisasjon, har Norsk Lærerlag et tariffsamarbeid med LO Stat. LO-leder Yngve Hågensen har gjort det klart at LO i år vil gå inn for økt kjøpekraft for alle. I tillegg skal oppgjøret ha en klar lavlønns- og likelønnsprofil. Mye kan tyde på at Lærerlagets krav harmoniserer med og blir omfattet av LOs sentrale krav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer