200.000 gjester ble litt for mange

Australsk tenåring avlyser fest etter å ha fått ellevill respons på Facebook.

 SÅNN SKAL DET GJØRES:  Flere tusen samlet seg i Rennes til en gatefest arrangert på Facebook, men da store folkemengder ville trappe opp hos en australsk 16-åring, sa faren og politiet stopp. Foto:  AFP PHOTO / FRED TANNEAU
SÅNN SKAL DET GJØRES: Flere tusen samlet seg i Rennes til en gatefest arrangert på Facebook, men da store folkemengder ville trappe opp hos en australsk 16-åring, sa faren og politiet stopp. Foto: AFP PHOTO / FRED TANNEAUVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at det sosiale nettsamfunnet ble allemannseie, har vi lest flere historier om hvordan det som i utgangspunktet skulle være uskyldige fester, utviklet seg til å bli det stikk motsatte.

En australsk tenåring valgte å stoppe det hele for det kom helt ut av kontroll. Hun skulle feire 16-årsdagen sin og sendte ut invitasjoner på Facebook. Da rundt 200.000 hadde svart at de ville møte opp, ble det for mye, skriver AFP.

Sydney-jenta hadde i utgangspunktet bare invitert skolevenner, men også skrevet at de kunne ta med seg venner dersom de spurte henne først.

Adressen hennes var med i eventen som til slutt fikk over 200.000 medlemmer.

Åpen dør - Det er åpen dør så lenge det ikke kommer ut av kontroll, skrev hun, og la til at hun ikke hadde tid til å invitere alle individuelt.

Men i løpet av 24 timer hadde mer enn 20.000 personer svart at de ville komme. Da ti ganger så mange til slutt hadde godtatt invitasjonen, reagerte jentas far.

Faren sier at datteren bare mente å invitere "et par venner", men at hun ikke visste om innstillingene som gjør at man kan hindre fremmede fra å se informasjonen.

Nervøs - Hun var bare nervøs for om noen ville komme på bursdagen hennes, sa faren til Telegraph.

- Faren har fortalt oss at han skal fjerne Facebook-siden og at festen definitivt ikke blir arrangert. Det eneste de som møter opp på denne adressen finner, er noen politibiler som skal patruljere området, sier politibetjent Terry Dalton til ABC Radio.

- Det blir ingen fest, understreker han.

 STOR FEST:  16-åringen hadde fått 53.944 svar da dette skjermbildet ble tatt.
STOR FEST: 16-åringen hadde fått 53.944 svar da dette skjermbildet ble tatt. Vis mer