2001 - en fjernsynsodyssé

Hva kommer til å skje på tv-skjermene og i fjernsynshusene i året som kommer? Dagbladet gir deg en rask guide til neste års fjernsynshistorier:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Januar 2001:

Torgeir Reve finner en modig kandidat som tør bli ny fjernsynssjef i kriserammede NRK. Men er ikke kandidaten intern, kan han neppe tiltre før i april eller mai. Innsparingene i NRK må styreformann Reve dra i gang uten ny sjef.

Februar 2001:

På NRK får du verken se «Økotrim», «Leseforeningen» eller «Ditt livs sjanse» med Tande-P - alle er rammet av sparekniven. Du kan også vente deg mindre liveproduksjoner, mindre levende musikk i studio og mindre sport. Kanskje tida er inne for å skaffe seg en hobby?

Mars 2001:

Gjør klar for «Big Brother»-hysteri. 15. mars begynner opptakene i 220 kvadratmeters bunkers i Bærum der ti mennesker har sagt seg villige til å være innesperret i tre måneder og ti dager. Det er Schibsted som eier majoriteten i Metronome, som gjennom sitt selskap Nordic Entertainment skal produsere «Big Brother» for TVNorge. En vinner vil vakle ut rundt juli 2001 - da vet Norge altfor mye om ham eller henne.

Vår 2001:

Vil Kåre Valebrokk lykkes med angrepet på NRKs helgeposisjon etter at begge trumfkortene Hallvard Flatland og Arve Juritzen forsvinner ut som programledere? Vil reklamemarkedet holde seg? Fungerer Per Ståle Lønning som helgeunderholder?

Sommer 2001:

Repriser, repriser og atter repriser hele sommeren. Enkelte ting forandrer seg aldri.

September 2001:

Selvsagt blir det «Robinsonekspedisjon» på TV3. Selvsagt blir det medieoppslag og «skandaler». Og selvsagt vil seerne skru på for tredje gang på rad. Eller?

Høst 2001:

Gjør klar for skjønnhetskonkurranse på kulturministerens kontor: TV2s konsesjon for reklame-tv i Norge går ut i 2003, og om de - eller en konkurrent - skal få overta retten må avgjøres. Orkla Media støtter TV Invests forsøk på å få konsesjonen, men der er også Hallvard Flatland aksjonær. Og kan han vinne en skjønnhetskonkurranse i 2001?

Desember 2001:

Lille speil på veggen der, hvem er størst på ratingen her? I 2000 klarte NRK1 å vokse fra 36 til 37,8 prosent av markedet, men innskjæringene i årets budsjetter og sendeplaner vil koste kanalen dyrebare prosenter. Dersom TV2 treffer med sine planer, kan de nyttår 2001 sprette champagnen som landets største kanal.