Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

2006: CHI trykker bildet av en døende Diana I DAG: CHI trykker 26 sider med toppløs Kate

I dag sender de kongelige sine advokater til Paris for å forsøke å hindre videre bruk av fotografiene. Det kan vise seg vanskelig.

KAN ENDE I RETTEN:  Publiseringen av bildene av en toppløs Kate kan ende i retten. I går landet hun og prins William på Solomon Islands utenfor New Guinea. Foto: AFP/NTB Scanpix
KAN ENDE I RETTEN: Publiseringen av bildene av en toppløs Kate kan ende i retten. I går landet hun og prins William på Solomon Islands utenfor New Guinea. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Toppløsbildene sirkulerer for lengst på utallige websider. Og nå har det italienske magasinet Chi i Italia varslet at de i dag gir ut en 26-siders spesialutgave med 50 bilder av hertuginnen.

«Et scoop» Det er ekstra følsomt for britene siden Chi for seks år siden trykket bilde av en døende Diana etter bilkrasjet i Paris i 1997. Bladet eies av Italias eksstatsminister Silvio Berlusconi.

Chi-redaktør Alfonso Signori sier til Sunday Times at han sitter på 200 bilder av Kate mens hun og ektemann William soler seg ved bassengkanten i Provence.

- Jeg bestemte meg for å publisere fordi det er et journalistisk scoop. Det er jo uvanlig å se bilder av den framtidige dronningen av England toppløs. Jeg tror det er første gang i historien, og det fortjener en ekstraordinær utgave, sier Alfonso Signori.

Komplett fotoserie Australske magasiner har opplyst at de ble tilbudt Kate-bildene for halvannen million kroner. Chi-redaktøren hevder han betalte mye mindre.

- Closer publiserte bare toppløsbildene. Vi har den komplette serien, som viser paret i seks eller sju forskjellige situasjoner, sier Signori.

Redaktøren av Closer, Laurence Pieau, fortalte fredag at hun hadde avstått fra å trykke en rekke intime bilder av Kate og William.

Eier beklager The Irish Daily Star ga allerede lørdag blaffen i kongehusets søksmål mot franske Closer, og trykket bilde av Kate med naken overkropp.

- Motivasjonen kan ikke være annet enn grådighet, het det i kommentaren fra Buckingham Palace.

Irish Daily Star er deleid av Richard Desmond, som også eier britiske Daily Express og Chanel 5. Han ble rasende over avgjørelsen til irene.

- En grotesk invasjon av hertugparets privatliv. Vi kan bare si at vi er fryktelig lei for det, sier en talsmann for Desmond, som varsler etterspill.

Som Rihanna Sjefredaktøren i Irish Daily Star, Mike O'Kane, mener det bare er i Storbritannia at folk er oppbrakte, ikke ellers i Europa.

- Kate er ingen framtidig dronning i Irland. Hertuginnen vil ikke bli behandlet på noen annen måte enn når vi får inn
celebritetsbilder av for eksempel Rihanna og Lady Gaga. Bildene er veldig, veldig smakfulle, sier sjefredaktør Mike O'Kane.

Rettsmøte i Paris I dag fremmer kongehusets advokater et sivilt søksmål mot det franske magasinet Closer i retten i Paris. De to forsøker også å få stilt fotografen eller fotografene for retten for brudd på privatlivets fred.

IKKE GLEMT:  Britene har ikke glemt at italienske Chi trykket bilde av en døende Diana. Foto: NTB Scanpix
IKKE GLEMT: Britene har ikke glemt at italienske Chi trykket bilde av en døende Diana. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Franske jurister opplyser til Sunday Times at Kate og William selv må levere inn anmeldelse hvis paret ønsker at Closer skal forfølges strafferettslig.

PÅ TRYKK:  Bladet Chi har trykket noen av de 200 bildene de har av en toppløs Kate.
PÅ TRYKK: Bladet Chi har trykket noen av de 200 bildene de har av en toppløs Kate. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media