- 2007 blir tidenes varmeste år

El Niño kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 2007 kan bli det varmeste året noensinne, advarer en britisk klimaforsker.

Professor Phil Jones, leder for klimaforskningsenheten ved universitetet i East Anglia, sier til den britiske avisa The Independent at en kombinasjon av drivhuseffekt og El Niño kan få dramatiske konsekvenser for jorda i år.

Værvarselet Jones opererer med, viser at de kommende tolv månedene kan gi nye, ekstreme værsystemer over hele kloden. Slår prognosene til, vil California rammes av enorme mengder nedbør i året som kommer, mens Indonesia og Australia vil oppleve tørke.

- 2007 blir varmere

2006 var et rekordår i Storbritannia, det varmeste i landet siden 1659, og den globale gjennomsnittlige temperaturen var den sjette høyeste siden målingene tok til. Særlig avslutningen på året var oppsiktsvekkende.

- El Niño varmer opp planeten, og vi har allerede en tendens til stigning i den globale snittemperaturen med én til to tidels grader celsius hvert tiår. De to faktorene kan føre til at 2007 blir varmere enn i fjor, og det kan også lede til at 2007 blir det varmeste året noensinne, sier Jones til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer